Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

We gebruiken conditioner al ons hele leven verkeerd!

FC Girls, 07 april 2018

We gebruiken conditioner al ons hele leven verkeerd!

tgt

De struggle die elk meisje kent: je haar wassen. Dat werkje lijkt soms uren in beslag te nemen. Eerst shampoo, dan conditioner en soms zelfs een haarmasker. En achteraf is het dan ook nog eens de hel om alle uitgevallen haren uit het doucheputje te krijgen.

Bij dat alles komt nu ook nog eens het volgende: we gebruiken conditioner al ons hele leven verkeerd. En doordat we het verkeerd gebruiken, verspillen we er heel veel van. Jouw fles conditioner is toch ook altijd sneller leeg dan je shampoofles, of niet? Gelukkig zijn wij er om te helpen. We stippelden voor jou de perfecte hair care routine uit.

#1. Je haar borstelen

Begin altijd eerst met je haren te borstelen vóór je in de douche stapt. Op die manier zal je veel minder haar verliezen onder de douche (waardoor het doucheputje niet zo snel zal verstoppen). Door je haar eerst te borstelen, zorg je er al voor dat je alle klitten weghaalt.

Op die manier komt de conditioner (en de shampoo) alleen op de haren terecht die het echt nodig hebben. Je haar kammen als het nat is, is trouwens erg slecht voor je haar. Dat zorgt er voor dat je puntjes sneller afbreken.

#2. Je haar wassen

Natuurlijk was je eerst je haar met shampoo. Daar heb je eigenlijk niet zo veel van nodig. Voor kort en fijn haar volstaat een beetje shampoo ter grote van een snoeptomaatje. Voor langer en dikker haar is shampoo ter grote van een walnoot voldoende.

Bij shampoo is het belangrijk dat je vooral de bovenkant van je haren wast. Het is namelijk je hoofdhuid die ervoor zorgt dat je haren vet worden. Wrijf wel niet te lang en te hard; op die manier wordt je hoofdhuid net gestimuleerd om meer talg aan te maken.

Spoel na het wassen je haar goed uit, zodat er zeker geen shampooresten blijven plakken.

#3. Conditioner aanbrengen

Zorg ervoor dat je haar niet meer doorweekt is als je conditioner gebruikt. Water en conditioner gaan namelijk niet goed samen. Knijp daarom eerst je haren uit (met een handdoek of met je handen). Zo wordt het teveel aan water al weggenomen en zal de conditioner veel beter zijn werk doen. Je hoeft ook niet je volledige haar in te wrijven met conditioner. Alleen je puntjes zijn genoeg.

Is jouw fles conditioner ook altijd veel sneller leeg dan je fles shampoo? Dat komt waarschijnlijk omdat je er te veel van gebruikt. Een dropje conditioner ter grote van een blauwe bes is genoeg om kort en fijn haar te verzorgen. Is je haar langer en dikker? Gebruik dan conditioner ter grote van twee of drie blauwe bessen.

Heb je zin om echt je tijd te nemen om je haren eens extra te verzorgen? Doe dan pas conditioner op je haar als het al helemaal droog is. Zo kan de conditioner volledig indringen.

Andrélon Pink by Mascha Tropical Repair ShampooAndrelon ConditionerKruidvat
€ 3,99
Garnier Loving Blends Avocado Karité conditioner - 200 mlGarnier Conditionerwehkamp.nl
€ 4,49 € 2,25
Garnier Loving Blends Mythische Olijf Intens Voedende conditioner - 200 mlGarnier Conditionerwehkamp.nl
€ 4,49 € 2,25

Dove Therapy Balance Therapy Normal Hair Conditioner 3X250mlDove Conditionerbol.com
€ 13,99
Guhl Rijke Voeding Conditioner 200mlGuhl Conditionerbol.com
€ 11,98
John Frieda Frizz Ease Forever Smooth - 250 ml - ConditionerJohn Frieda Conditionerbol.com
€ 12,43

Lees ook: Trendalert: grote en kleurrijke oorbellen

Beeld: Pexels

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer