Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Wat?! 1,2 miljoen nieuwe kledingstukken verbrand

FC Girls, 15 november 2017

Wat?! 1,2 miljoen nieuwe kledingstukken verbrand

 h

We love to shop! Helemaal in de sale, toch? Maar vraag jij je ook wel eens af wat er gebeurt met de kleding die niet verkocht wordt? Oké, ben jij klaar voor wat shocking cijfers?

Per jaar zijn er ongeveer 21,5 miljoen (!) kledingstukken die in eerste instantie niet verkocht worden. Dit zorgt voor een omzetverlies van, are you ready; 313 miljoen euro! Van dit enorme aantal gaat een groot deel naar outlet centra en naar goede doelen. Maar dan blijft er nog een “klein” deel over van zo'n 1,2 miljoen items die worden vernietigd! Hup, zo de oven in!

Het zijn vooral de dure merken die zich hier schuldig aan maken omdat ze niet willen dat hun high-class, dure kleding voor lage prijzen aan het “gewone” volk verkocht wordt. Iets met imago enzo, snap jij dat?

Voor degenen die altijd dachten dat de sale een soort cadeautje was voor alle trouwe shop-a-holics; you're wrong! Het is een manier van de winkels om van hun overschot af te komen en als een artikel 50% of meer korting heeft, maken de fabrikanten vaak niet eens meer winst op de producten. Dus als jij de volgende keer twijfelt over een item uit de sale vraag dan aan jezelf: wil ik het dragen of wil ik dat het verbrand wordt? Precies, save the clothes! 

Check tijdens je volgende sale-shoppingtrip ook even de mannenafdeling voor deze onverwachte must-haves.

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer