menu
Life

Dit zijn de voordelen van citroenwater

FC Girls, 02 juli 2019

Sommige dingen zijn fris én lekker. Zoals bijvoorbeeld citroen. Het is goed voor je gezondheid en ook nog eens lekker in je water! Al met al in citroen dus een echte superfood. Geloof je ons niet? Check this out!

#1. Voedingswaarde van citroenwater

We weten allemaal dat citroen een goede bron is van vitaminen en mineralen. Zoals de meeste citrusvruchten zit citroen bomvol vitamine C en laat vitamine C weer vol antioxidanten zijn. Andere vitaminen die in citroen zitten zijn vitamine A, B6 en B1. Mega goed voor je dus!

Zoals je kunt lezen heeft citroen veel gezondheidsvoordelen. Vooral citroenwater is super healthy. Waarom citroenwater zo gezond is lees je hieronder.

#2. Warmwater met citroen

Warm citroenwater bevordert de spijsvertering. En een slechte spijsvertering kan leiden tot verschillende gezondheidscomplicaties. Als je vaker warm citroenwater drinkt, zorgt dat er voor dat je spijsvertering sneller gaat. Start je dag met een glas citroenwater, het is het gezondste drankje ever. Warm citroenwater voorkomt verstopping en een opgeblazen buik. Daarnaast versterkt warm citroenwater je immuunsysteem. #chill

#3. Citroenwater in de ochtend

Je energiepeil en gezondheid gedurende de dag hangt af van wat je in de ochtend eet en drinkt. Een glas warme citroenwater zorgt ervoor dat je een energieboost krijgt en je je de hele dag goed voelt. Yey!

Wist je dat citroenwater goed is voor de conditie van je mond? Dat klinkt crazy maar citroenwater doodt toch echt bacteriën die nare luchtjes veroorzaken. Smile, smile baby!

Een slecht humeur kan heel je dag verpesten. Start de dag met een glas citroenwater en merk super fast het verschil. Je krijgt natuurlijk meer energie van citroenwater en dit heeft ook een positieve invloed op je humeur. Moody? No way!

Citroenwater voorkomt ook nog eens blaasproblemen, maakt je lichaam schoon en breekt afvalstoffen sneller af.

#4. Citroenwater met honing

Citroenwater en honing is een gouden combinatie. Deze twee super producten zijn bacterieremmend en rijk aan antioxidanten. Neem een glas warm citroenwater, voeg een theelepel honing toe en roer goed. Naast dat het superlekker is, geeft het drankje je ook een voller gevoel zodat je je weer goed kan concentreren op school. Chill!

Honing-citroenwater is hét wondermiddel tegen verkoudheid. De honing streelt je schrale keel en de citroen zorgt ervoor dat alle ziekmakende bacteriën worden gedood.

#5. Citroenwater en zout

Citroenwater en zout is een perfect drankje om je lichaam te detoxen. Het helpt je lichaam te reinigen en schadelijke stoffen af te voeren. 

Citroenwater met zout zorgt er ook voor dat mineralen beter door je lichaam worden opgenomen. Denk aan kalium, ijzer, calcium en meer. Wow! Al deze mineralen versterken onder andere je botten en uiteindelijk voorkom je dus ook vervelende gezondheidsklachten. Omdat citroenwater niet echt goed voor je tanden is, kan je het beter door een rietje drinken. #lifehack

Drink jij weleens citroenwater?

5 tips voor als je bindingsangst hebt

Lees ook

5 tips voor als je bindingsangst hebt

Love

Beeld: Unsplash

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer