Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Magazine

Vajèn van den Bosch: “Ik doe waar ik gelukkig van word”

FC Girls, 19 november 2017

Vajèn van den Bosch: “Ik doe waar ik gelukkig van word”

d

Vajèn van den Bosch (19) sleept de ene na de andere film- en musicalrol binnen. Nu repeteert ze weer voor haar tweede hoofdrol in musical On Your Feet. Hoe doet ze dat toch?

 Waar denk jij aan bij het woord girlboss?
“Aan een heel sterke vrouw die zichzelf kan zijn en doet waar ze voor staat en waar ze gelukkig van wordt. Vind ik mezelf een girlboss? Ik doe ook waar ik gelukkig van word en ik ben altijd mezelf, dus ja, ik denk het wel.”

 Wist je altijd al dat je musicalster wilde worden?
“Mijn eerste volwassen rol kreeg ik op mijn vijftiende, in The Sound Of Music. Toen mocht ik voor het eerst elke avond spelen. Meteen wist ik: dit wil ik blijven doen. Optreden voor een publiek en mensen meenemen in een verhaal, is een van de bijzonderste dingen die je kunt doen. Het geeft het gevoel dat je één bent met iedereen in de zaal.”

Het wereldje is best hard. Audities, afwijzingen: hoe ga je daarmee om?
“Natuurlijk ben ik ook weleens afgewezen. Het is altijd een teleurstelling, maar je weet dat de kans misschien wel groter is dat je het níet wordt dan dat je het wél wordt. Er zijn zo veel goede mensen. Dat is iets waarmee je rekening moet houden. Je moet jezelf elke keer opnieuw bewijzen. Daarom is het heel belangrijk dat je in dit vak doorzettingsvermogen toont.”

 In On Your Feet speel je superster Gloria Estefan. Hoe is dat?
“In de musical zie je Gloria als zeventienjarig meisje dat geniet van het zingen, maar ook onzeker is en het spannend vindt. Die onzekerheid herken ik. Gloria is niet alleen maar een superster. Ze heeft zo ontzettend veel passie voor muziek en liefde voor haar vak. Net als ik. Het is ook leuk dat ik tijdens de repetities steeds meer dingen ontdek over haar en erachter kom dat ik nog meer op Gloria lijk dan ik dacht. Zij is bijvoorbeeld ook begonnen met muziek omdat het haar passie was, niet omdat ze beroemd wilde worden – net als ik.”

Is het niet moeilijk om te zingen, dansen én acteren tegelijk?
“Die combinatie is altijd lastig. Bij De Gelaarsde Kat had ik als prinses Tessa een grote, zware rok aan waar ik uit moest stappen tijdens een lied. Tijdens een van die voorstellingen viel ik languit op het podium. Ik bleef zingen en ging gewoon door, maar je snapt hoe dat voelde. In On Your Feet zijn veel dansnummers, dus het wordt bij deze musical nog een grotere challenge. Toen ik Gloria ontmoette in Miami – dat was trouwens zo bizar en bijzonder! – was één van de dingen die ze tegen mij zei: ‘Het is een heel zware show, zowel qua dans, zang én spel, dus probeer de balans te vinden.’ Die tip heb ik altijd in mijn hoofd zitten. Ik denk dat On Your Feet het moeilijkst is wat ik tot nu toe heb gedaan. Echt een uitdaging.”

Wat is jouw favoriete girlboss tool?
“Mijn parfum van Chlóe! Dat heb ik echt al heel lang en het hoort bij mij. Ik doe het op voor elke show. Ik krijg er power van en het is deel van mijn ritueel. Ik ben een klein beetje bijgelovig: als ik Chloé niet op heb, gaat een show misschien niet zo goed, haha.”

Dit interview komt uit Fashionchick Girls 7.

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer