Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Tips: zó overleef je een avond op hakken

FC Girls, 27 juni 2017

Tips: zó overleef je een avond op hakken

heels

High heels zijn de perfecte shoes voor een feestje of een girls night out. Maar als je er niet op kunt lopen verandert je avond in een echte hel… Zó overleef jij een avond op hakken.

#1. Zorg ervoor dat je schoenen echt passen.

Dit klinkt heel logisch, we know, maar we hebben allemaal wel eens de fout gemaakt om schoenen in een verkeerde maat te kopen omdat ze zó leuk waren. En schoenen die te groot of klein zijn lopen sowieso niet prettig, laat staan als er nog hakken onder zitten. Geen goed idee.

#2. Train je enkelspieren.

Sterke enkelspieren zullen er voor zorgen dat je minder snel wankelt (en op een veulentje lijkt). Er is een suppermakkelijke en leuke oefening die je hier voor kunt doen: ga op de grond zitten en spel het alfabet met je tenen. Hierdoor zal je na een tijdje steviger in je hakken staan.

#3. Geef je tenen de ruimte.

Op hakken lopen is al niet super comfy, en als je tenen ook nog eens door elkaar geplet worden is dit niet bepaald prettig lopen. Kies daarom voor peeptoes of hakken die breed genoeg zijn zodat je tenen nog kunnen “ademen”.

#4. Oefenen, oefenen, oefenen.

Als je niet gewend bent aan heels, kies dan niet voor torenhoge hakken (lagere hakken zijn net zo leuk!) en oefen dan thuis. Draag je hakken 10 of 15 minuten en probeer het steeds iets langer vol te houden. Practice makes perfect! Neem voor de zekerheid altijd andere schoenen mee naar een feestje. Zo ben je niet verplicht om je hakken de hele avond aan te houden als het niet meer gaat.

#5. Kijk recht voor je uit.

Het is heel verleidelijk om naar je voeten te kijken als je loopt, maar dit zou je eigenlijk niet moeten doen. Probeer voor je uit te kijken en zorg dat je je gewicht van je hielen naar je tenen verplaatst als je een stap zet.

#6. Begin klein.

Het is niet alleen handig om op lagere hakken te beginnen als je niet goed op heels kunt lopen, maar ook de hak is belangrijk. Kies voor een bredere hak zodat je een betere balans hebt.

#7. Let op het platform van je hakken.

Niet alleen de lengte en dikte van je hakken zijn belangrijk, maar ook het platform. Schoenen met een platform verdelen makkelijker je gewicht, waardoor het een stuk prettiger lopen is dan op hakken zonder platform.

Shop the perfect heels

Miss Selfridge CRUSH Sandalen met hoge hak dark greenMiss selfridge Zalando
€ 64,95 € 45,45
Chinese Laundry ACE Sandalen met hoge hak steel blueChinese Laundry Zalando
€ 79,95 € 39,95
Tata Italia VERONICA Sandalen met hoge hak pewterTata italia Zalando
€ 64,95 € 51,95
Fluwelen sandalen met plateauzolenMango Mango
€ 49,99
ALDO NESIDA Sandalen met hoge hak khakiAldo Zalando
€ 89,95 € 71,95
ALDO OLIVARRA Sandalen met plateauzool blackAldo Zalando
€ 79,95 € 71,95

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer