Life

Summer bucket list: maak je eigen ijs

FC Girls, 18 juni 2017

Summer bucket list: maak je eigen ijs

Het is nu écht bijna zomer en we hebben gelukkig al een paar dagen heerlijk weer gehad. Bij dat warme weer horen natuurlijk ijsjes! Maar waterijsjes worden al snel saai, en je kunt natuurlijk wel naar de ijssalon voor een heerlijk bolletje stracciatella, maar het is nog véél lekkerder om zelf ijs te maken! Dat klinkt misschien lastig, maar het is super easy en ook nog eens leuk om te doen. We hebben de meest unieke smaken voor jullie op een rijtje gezet, om jullie zomer (én Insta feed) nog leuker te maken.

 zelfgemaakt ijs

Rozenijs

Ingrediënten

-180 ml volle melk

-100 gram witte suiker

-475 ml slagroom

-1/2 theelepel vanille-extract

-60 ml rozenwater

-1 drupje roze food coloring

How to

#1. Mix de melk en suiker in een grote kom met een handmixer tot de suiker is opgelost.

#2. Voeg de overige ingrediënten toe en mix dit tot het goed gemengd is. De concentratie van rozenwater kan verschillen, dus dit kun je het beste opbouwen. Goed proeven tussendoor zodat je niet te veel toevoegt.

#3. Meng en mix het geheel in een kom tot het de juiste dikte heeft. Zet het in de vriezer en enjoy!

Salted caramel

 zelfgemaakt ijs

Ingrediënten

- 300 gram suiker

-120 ml water

-240 ml warme slagroom

-2 theelepels boter

-Kosher salt

-420 ml koude slagroom

-360 ml volle melk

-1/2 theelepel vanille

How to

#1. Doe de suiker met het water in een steelpan en roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoog en breng het aan de kook. Met een siliconen borsteltje veeg je suikerkristallen naar beneden.

#2. Blijf dit mengsel koken tot de suiker een amberkleurtje krijgt. Haal het dan gelijk van het vuur af, anders verbrandt het.

#3. Met ovenhandschoenen aan giet je de warme slagroom in de karamel. Meng dit goed. Het mengsel bubbelt veel in het begin, maar dit wordt minder als je goed blijft mixen. Voeg de boter toe en meng dit tot de boter is gesmolten en goed gemixt is.

#4. Voeg het zout toe aan de karamel. Doe dit voorzichtig, want je wil niet dat het te zoutig wordt. Laat de helft van de caramel op kamertemperatuur afkoelen.

#5. Meng de andere helft van de karamel, koude slagroom, melk en vanille in een kom. Laat dit goed afkoelen in de koelkast.

#6. Mix het geheel tot het dikker is en zet in de vriezer. Yummy!

Cotton candy

zelfgemaakt ijs

Ingrediënten

-150 gram gegranuleerde suiker

-240 ml volle melk

-480 ml slagroom

-120 ml cotton candy syrup

-1 theelepel vanille-extract

-Food coloring (optioneel)

How to

# 1. Mix de melk en suiker in een medium sized kom, tot de suiker is opgelost. Voeg de vanille, slagroom en cotton candy syrup toe en meng dit goed.

#2. De kans is groot dat de siroop al roze van kleur is. Je hoeft er dus niet per se food coloring aan toe te voegen. Heb je liever blauw ijs? Drup een klein beetje blauwe food coloring in het ijs en meng goed.

#3. Mix het geheel goed tot je een dikke textuur krijgt en zet dit in de vriezer. Even wachten, take a picture en get your summer vibes on!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Lees meer