Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

Say what?! Roddelen is blijkbaar gezond

FC Girls, 01 mei 2018

Say what?! Roddelen is blijkbaar gezond

Rodellen

Roddelen is natuurlijk niet heel netjes, maar stiekem maken we ons er allemaal wel eens schuldig aan. Iets onschuldigs of juist iets heel groots: de gossip is zo verspreid. Met een gezonde dosis is roddelen soms best wel fijn. En het beste nieuws: het is nog gezond ook!

Een beetje gossip kan nooit kwaad, want wat blijkt: het is ook nog eens gezond! Een onderzoek van de Northeastern University wijst dat uit. Als je roddelt komt het stofje oxytocine vrij, en dit stofje maakt je gelukkig. Door roddelen vergelijk jij jezelf met anderen en kun je een situatie beter relativeren. Natuurlijk lucht het ook enorm op. Mensen hebben namelijk de behoefte om op de hoogte te zijn van het leven van anderen. 

Er zijn al verschillende onderzoeken geweest over roddelen en waarom het veel mensen een fijn gevoel geeft. Het antwoord is vrij simpel. Door roddelen bouw je een band op met je gesprekspartner, omdat je interessante informatie deelt. Ook zou de band intiemer worden zodra er persoonlijke informatie wordt verteld. En dat zorgt weer voor langdurige relaties!

Kijk, dit is nou eens interessant om te vertellen op school. Nu hoef je je meteen minder schuldig te voelen als je weer een juicy roddel vertelt...

Meer lezen? Check Styletoday.nl

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer