Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Magazine

Rijk Hofman: “Ik zou best een dag met Tim willen ruilen”

FC Girls, 04 november 2017

Rijk Hofman: “Ik zou best een dag met Tim willen ruilen”

Hij is nog maar net bezig op YouTube en heeft nu al een tv-klus binnengeharkt bij MTV: doet-ie goed, die Rijk Hofman. Wij belden met hem over vloggen, blunders én zijn broer – jawel: Tim. Lees nu onze Guy Talk met deze 19-jarige duizendpoot!

Rijk

Nu al op tv: hoe krijg je dat voor elkaar?

“Het is heel snel gegaan. Mijn doel was om te leren vloggen, niet per se om op tv te belanden. Ik ging anderhalf jaar geleden naar Thailand en dat wilde ik vastleggen. Leuk voor later, dacht ik. Probleem: ik wist niet hoe een camera werkte. Dus ben ik maar gewoon begonnen met filmen en editen. Toen ik de vlog afhad, dacht ik: fuck it, ik upload ’m gewoon. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt. Van het een kwam het ander en toen werd ik gevraagd om te presenteren voor MTV.” 

Hoe ver ga jij voor een video?

“Best ver, zolang het grappig is en niemand er de dupe van wordt. Maar mezelf verminken doe ik niet, zoals die deodorant challenge waarbij je met deo dicht op je huid spuit om te kijken hoe lang je het volhoudt. Zo’n filmpje is leuk, maar ik blijf met een brandwond zitten, haha.”

Al eens geblunderd voor de camera?

“Ik vergeet tijdens een interview weleens de naam van de geïnterviewde. Heel irritant. Dat gebeurt trouwens ook andersom. Laatst deed ik een item met een politicus en die zei: ‘Vandaag loopt Tim met ons mee.’ Ik keek m’n cameraman aan en dacht: neemt-ie me nou in de zeik? Toen we klaar waren, zei ik: ‘Nou, hartstikke leuk, maar laten we het nog een keer doen, en dan met mijn eigen naam’, haha.”

Heb je een secret skill?

“Ik kan megagoed liegen. Zo goed zelfs dat ik kan zeggen dat ik er mijn vwo-diploma mee heb gehaald.”

Wait, what?

“Ik heb veel toetsen opnieuw kunnen doen door een lulverhaal op te hangen. Een tip: doe goed je best op school, tenzij je kunt liegen, doe dan dat. Nee, grapje.”

Wat is jouw raarste gewoonte?

“Ik ben veganist. Dat is best raar, toch? Ik ben het al een paar maanden, maar ik weet nog steeds niet precies waarom eigenlijk. Nog een rare: als ik me niet chill voel, draag ik altijd gekleurde kleding: roze, paars, groen. Als ik me goed voel, draag ik zwart. Vind ik gek, hoor.”

Met welke celebrity wil je weleens een dag switchen?

“Donald Trump. En dan zou ik mezelf iets aandoen. Nee, ik zou wel met mijn broer Tim willen ruilen. Dan geef ik mezelf op die dag een shout-out op zijn Instagram-account en plaats heel veel foto’s van mezelf. Ja, dat zou ik doen. Grappig, toch?”

Wat is het beste advies dat je hebt gekregen?

“Ik heb er twee. Eén: praat met mensen als je je niet goed voelt. Heel politiek correct, maar je rugzak met shit wordt er echt lichter van. Gekregen van mijn broer. Ik krijg wel vaker advies van hem, echt niet normaal. Nog een goeie: ga naar de kapper. Dat advies kreeg ik van de hele wereld. Ik haat de kapper: het zitten, het bellen voor een afspraak. Alles.”

Wat zijn je ambities?

“Ik zou heel graag een eigen bedrijf beginnen en documentaires maken. En ik wil blijven presenteren, dat vind ik superleuk. Wat ik eigenlijk ook nog wil: rapper worden.”

O, kun je rappen?

“Nee, maar dat maakt niet uit. Ronnie Flex kan ook niet rappen, hij gebruikt autotune. Maar die gast is gewoon briljant, misschien wel de beste Nederlandse artiest van dit moment. Dan noem ik mezelf: Rapper Rijk. Klinkt best goed. Of Rainman, dat is al een tijdje mijn bijnaam en zo heet ik ook op Twitter. ”

Dit interview is eerder verschenen in Fashionchick Girls 6.  

Fotografie: Kay Nambiar

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer