Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

Puistjes uitknijpen: dit gebeurt er als je het wel en niet doet

FC Girls, 04 november 2017

Puistjes uitknijpen: dit gebeurt er als je het wel en niet doet

We hebben er bijna allemaal last van en het maakt ons soms helemaal gek: puistjes en mee-eters. Konden we in real-life maar een filter over ons gezicht doen en er flawless uitzien! Helaas moeten we gewoon met bad skin days dealen, maar wat is nou het beste om te doen? Knijpen we ze uit of laten we ze zitten? 

huid

#1. Mee-eters

Mee-eters zijn poriën die verstopt zijn met door talg en dode huidcellen. De zwarte puntjes komen doordat de poriën zijn blootgesteld aan de lucht, waardoor het oxideert en dus zwart lijkt. Iew!

Dit gebeurt er als je ze uitknijpt: Het uitknijpen van mee-eters kan satisfying zijn, omdat er gegarandeerd viezigheid uitkomt. Maar als je te hard op de huid drukt, kunnen er ontstekingen of huidbeschadigingen ontstaan. Denk je nog steeds dat het wel slim is om je mee-eters uit te knijpen? Think twice. Al het knijpen kan er namelijk voor zorgen dat de poriën vergroten en dus nóg makkelijker verstopt raken.

Dit gebeurt er als je ze laat zitten: Mee-eters zullen wel een paar weken of maanden blijven zitten, maar uiteindelijk drukt je lichaam vanzelf alle viezigheid naar de oppervlakte. Je kunt je huid een handje helpen om een maand lang elke avond een toner op bass van salicylzuur aan je skincare routine toe te voegen.

#2. Puistjes

Denken we aan puistjes, dan denken we aan een stereotype: een rood bultje met daarop een gelig puntje. Maar wat zijn puistjes nou eigenlijk? Dr. Zeichner, hoofd cosmetische en klinisch onderzoek aan Mount Sinai Hospital, heeft het antwoord: “Een puist is een verzameling van bloedcellen die vast zitten onder een dun laagje huid.”

Dit gebeurt er als je ze uitknijpt: Wanneer je voorzichtig op het puistje drukt, scheurt de buitenste laag open en komt er pus vrij. Dit zorgt voor een ontsteking en zwelling van de puist. Soms helpt het uitknijpen met de versnelling van het helingsproces, maar pas op! Want je kunt je huid hier ook mee beschadigen en er een litteken of pigmentvlek aan overhouden.

Wil je toch een puistje uitknijpen? Maak dan eerst je huid en handen goed schoon doe het op een gecontroleerde manier. Wikkel je vingers in tissues en knijp voorzichtig in de puist. Gebeurt er niks? Laat je puistje dan met rust. Gebeurt er wel wat en scheurt je puistje open? Slaap daarna dan met een hydrocolloïde-pleister op, zodat de huid sneller geneest.

Dit gebeurt er als je ze laat zitten: Als je niet aan je puistjes zit, openen ze waarschijnlijk toch vanzelf wanneer je bijvoorbeeld je gezicht wast. Het eindresultaat is dus bijna hetzelfde.

Care for your skin

Eucerin DermoPurifyer ReinigingsgelGezichtsreinigerZorgvoormijnhuid.nl
€ 13,99
BIOCILS REINIGING, MAKE-UP REMOVER & LOTIONBiotherm Make-upICI PARIS XL
€ 25,50
BRAUN Silk-épil SE80-S Sensitive Reinigingsborstel (2 stuks)Braun MediaMarkt
€ 15,99
Lancaster Micellar Refreshing Cleansing Jelly - micellaire reinigingsgelLancaster Beautyde Bijenkorf
€ 23,00
NUXE CLEANSERS COMFORTING CLEANSING MILK WITH ROSE PETALSNuxe GezichtsreinigerICI PARIS XL
€ 19,60
Vichy Pureté Thermale Reinigingsgel 200mlVichy Boots
€ 15,50

Zo krijg je jouw vieze sneakers weer helemaal schoon!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer