Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

Presentatie-angst: zó kom je er van af!

FC Girls, 25 november 2017

Presentatie-angst: zó kom je er van af!

f

Zweet, trillende handen en de zenuwen die door je buik gieren. Je kent het wel: een presentatie. Ugh! Bang dat je een black-out krijgt? Of dat je over je woorden struikelt? Fashionchick Girls coming to the rescue! Wij hebben aantal tips voor je op een rijtje gezet, waardoor je niet meer bang zult zijn. Volg deze tips en shine tijdens je presentatie als een echte pro!

#1. Voorbereiding is everything.
Weet wat je wil zeggen en sta er met de volle 100% achter. Zoek alle informatie bij elkaar, schrijf het uit en oefen for life! Oefen je presentatie voor de spiegel of neem jezelf op, zodat je jezelf kunt zien.

#2. Begin op tijd.  
Wij kunnen je alvast vertellen, dat een dag van tevoren aan je presentatie beginnen geen goed plan is. Begin daarom op tijd met informatie zoeken, samenvatten en de presentatie in elkaar zetten. Meestal is een week van tevoren perfect. Nu je de tekst goed hebt kunnen voorbereiden, kun je je meer focussen op je lichaamshouding.

#3. “Stel je gewoon iedereen voor in hun onderbroek” Nee!
Doe dit vooral niet. Je wil toch liever niet je docent in je onderbroek zien of wel? Denk liever dat het ‘gewone’ mensen zijn, die net als jij moeten presenteren. Je bent echt niet de enige die zenuwachtig is.

#4. Adem in en uit.
Voel je dat je gespannen bent? Of voel je trillingen in je stem? Let dan goed op je ademhaling. Adem rustig in en weer uit (of course). Op deze manier begin je veel rustiger je presentatie.  

#5.  Bedenk dat je meer dan je best niet kunt doen.
Mocht er iets misgaan, no worries! Meer dan je best kun je niet doen en dat is echt waar! Leg de lat dus niet te hoog voor jezelf en onthoud: de perfecte presentatie bestaat niet.

WOW: Dit zijn 5 handige geheimen over Primark

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer