Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Pas op! Er zit asbest in de producten van dit populaire make-upmerk

FC Girls, 28 maart 2018

Pas op! Er zit asbest in de producten van dit populaire make-upmerk

a

Girls, listen up. Want dit nieuws wil je wel even horen. In twee producten van het cosmeticamerk Claire’s uit de Verenigde Staten is asbest gevonden, een schadelijke stof die verboden is in Nederland. Daarom worden deze producten uit de verkoop gehaald.

Het gaat volgens de NOS om een compactpoeder en een set contour poeder in acht kleuren. De twee producten waren ook te koop in Nederlandse winkels. Bij het gebruik van de poeders kunnen asbestvezels vrijkomen. Dit is heel gevaarlijk, want de stof is kankerverwekkend. Gelukkig is er maar een kleine hoeveelheid asbest in de items gevonden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), gaat onderzoek doen naar de producten. De twee poeders worden in iedergeval niet meer verkocht totdat de resultaten van het onderzoek er zijn. In februari werd er al onderzoek gedaan naar de goodies van Claire’s na een tip uit de Verenigde Staten, maar toen werd er geen asbest gevonden.

Laten we maar hopen dat we snel meer te horen krijgen over de resultaten van het onderzoek. Tot die tijd moeten we extra goed opletten.

Lees ook: De pony is back in style!

Beeld: Stock snap

 

 

 

 

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer