Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Fashion

Oh no! Zoveel mag een tas maar wegen

FC Girls, 24 maart 2018

Oh no! Zoveel mag een tas maar wegen

wqwe

Wij girls gaan nooit de deur uit zonder tas. Voor elke outfit hebben we een ander exemplaar, en altijd groot genoeg om al onze spulletjes in mee te nemen. Je telefoon, oplader, een schriftje, pennen en hier en daar een verdwaalde tampon en elastiekje. Voor je het weet zit je tas vol en aan het einde van de dag heb je altijd last van een zere schouder. Het nieuws dat onze tas veel te zwaar is, komt dan ook niet als een verrassing, toch? Maar hoeveel mag je dan eigenlijk meenemen? Wij vertellen je het!

Put it in my bag

Een chiropractor heeft zijn mening gegeven over hoeveel je tas wel en niet mag wegen. Dit is namelijk vaak oorzaak nummer één bij nek, rug en schouderklachten. De schoudertas kan bijvoorbeeld het best tien procent van je lichaamsgewicht dragen. Dus stel je weegt zestig kilo, dan mag je tas maximaal zes kilo wegen. En natuurlijk is de dikte van de band ook heel belangrijk; hoe dikker, hoe beter! De totebag is weer een heel ander verhaal. Deze kun je beter onder de 4,5 kilogram houden. Ai!

Rugzakken kunnen gelukkig wat meer meenemen, namelijk twintig procent van je lichaamsgewicht. Dit komt omdat het gewicht is verdeeld. Let echter wel op dat de onderkant van de rugzak rond je middel hangt. Hierdoor past het beter bij de natuurlijke vormen van je lichaam. En een clutch kun je beter gewoon thuis laten. Hier mag namelijk maar 2,5 kilogram in. Wow, dat is dus bijna niks!

Tassen

Furla Avondtasjes - Metropolis Mini Crossbody Pouch Avio Scuro in blauw voor damesFurla AvondtasFashionette
€ 194,00 € 97,00
Pieces eenvoudig CrossbodytassenPieces SchoudertasOTTO
€ 29,99
Mango rugtasMango Rugzakwehkamp.nl
€ 25,99

Rieker hobo-tasRieker HandtasOTTO
€ 49,95
Fiorelli Rugzakken Anouk Small Backpack GrijsFiorelli RugzakThe Little Green Bag
€ 75,00
Cross shoulder bag - BlackMonki Monki
€ 18,00

Lees ook: Deze items scoor je op de mannenafdeling!

Beeld: IMaxTree

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer