Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

Oeps: met deze gewoonten beschadigen we onze huid

FC Girls, 03 december 2017

Oeps: met deze gewoonten beschadigen we onze huid

skin

We zijn hartstikke lief voor onze huid en doen ons best om het goed te verzorgen met lotions en zachte gezichtsreinigers. Maar toch kunnen we onze huid beschadigen door dingen te doen waar we niet echt bij stil staan. Oeps! Wij sommen de meest voorkomende gewoonten op die eigenlijk helemaal niet zo goed voor je peachy skin zijn!

#1. Te veel make-up

True, met make-up kun je je onzuivere huid goed verbergen. Maar wist je dat te veel make-up juist voor een onzuivere huid kan zorgen? Hierdoor raken je poriën namelijk verstopt met als resultaat acne. Nooo!

#2. Niet genoeg slaap

Weinig nachtrust heeft meerdere negatieve gevolgen, maar dus ook voor je huid. Wanneer je niet genoeg slaapt, geef je je lichaam niet voldoende tijd om weer te herstellen van een lange, zware dag. Je shiny skin verandert dan in een doffe, droge huid. And we don’t want that!

#3. Stress

Jep, daar is hij weer: stress. Zonder al dat huiswerk en die toetsweekstress zouden we waarschijnlijk allemaal een huidje hebben om jaloers op te worden! Maar helaas is dat niet de realiteit, want we hebben tot een bepaald punt allemaal wel eens stress. Te veel stress veroorzaakt echter eczeem, waardoor je huid er rood en geïrriteerd uit zal gaan zien. Ai!

#4. Te veel aan je gezicht zitten

Kan jij het ook niet laten om de hele dag met je handen aan je gezicht te zitten of om je hoofd in je handpalmen te laten rusten? We feel you! Maar wist je dat er heel veel bacteriën op je handen zitten, die je vervolgens weer over je gezicht wrijft? Iew!

#5. Puistjes uitknijpen

We weten allemaal dat we er eigenlijk van af moeten blijven, maar het is wel heel erg verleidelijk om puistjes uit te knijpen. Dan zijn ze ook weer sneller weg, toch? Niet dus! Puistjes die je uitknijpt, zullen veranderen in littekens die heel langzaam of zelfs helemaal niet meer zullen verdwijnen.

#6. Sugar overload

Ben jij een sugar addict en kun je de dag niet doorkomen zonder je dagelijkse dosis suiker? Grote kans dat je dan last hebt van een huid die vetter is dan normaal. Als je veel suiker eet, produceert je lichaam meer insuline, mannelijke hormonen en een stof genaamd IGF-1. En laten die mannelijke hormonen nou net voor een vette huid zorgen. Ugh, mannen…

De fijnste huidverzorging:

Rituals The Ritual of Ayurveda Body Scrub lichaamsscrubRituals Beautyde Bijenkorf
€ 19,50
Lily Lolo Hydrate Day CreamLily Lolo DagcrèmeThe Make Up Spot
€ 22,50
Clarins Double Serum setClarins SerumSuperwinkel.nl
€ 97,99 € 70,39
Embryolisse Secret de Maquilleurs Serum EclatEmbryolisse SerumThe Make Up Spot
€ 32,50
COLLISTAR FACE&EYES FACE&EYE CONTOUR GEL 75MLCollistar NachtcrèmeICI PARIS XL
€ 32,55
Inglot Multi-Action Toner - Normal SkinInglot GezichtstonicThe Make Up Spot
€ 20,00

Dit zijn vijf dingen waar koppels vaak ruzie over maken!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer