Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

Odette:“Zo maak je de perfecte flatlay"

FC Girls, 03 mei 2018

Odette:“Zo maak je de perfecte flatlay"

Flatlay

De flatlay, een foto vanaf bovenaf, mag eigenlijk niet missen is op je insta-feed. Het kan van alles zijn; je tas met alles wat daar in zit, je ontbijt met wat leuke magazines of misschien de producten van je daily make-up routine. Dat kan je helemaal zelf bepalen natuurlijk. Met deze tips creëer jij de perfecte flatlay!

Flatlay ondergrond


De achtergrond of eigenlijk ondergrond
Als je producten goed in beeld wilt brengen zou ik voor een rustige ondergrond gaan die niet teveel afleidt. Je kan bijvoorbeeld de vloer doen, dat kan in sommige gevallen een tof industrieel beeld opleveren. Maar ook je bed kan heel leuk zijn als je een flatlay van je ontbijtje maakt. Misschien heb je een mooie tafel of een groot wit doek. Ik gebruik soms ook leuk pakpapier als ondergrond, be creative!
Flatlay schriften


Ruimte
Wat wil je laten zien? Sommige foto's zijn juist erg mooi wanneer er niet veel op de foto staat. Maar bij jouw make-up routine bijvoorbeeld mag je het best wel vol leggen, als je maar een beetje kijkt hoe je het neerlegt en de foto in balans blijft.


Flatlay donuts


Een onderwerp
Ik kies bijna altijd een onderwerp in de foto, eigenlijk wilde ik een foto maken van mijn Oreo donuts. Om een leuke foto te maken ging ik voor een flatlay, leg een mooi magazine neer, kopje koffie erbij en klaar! Bedenk altijd wat het onderwerp is.

Flatlay schoen

Licht
Natuurlijk licht werkt het allerbeste, zeker voor foto’s die je met je telefoon maakt. Ik leg mijn ondergrond (als het makkelijk te verplaatsen is) graag buiten neer. Daar heb je uiteindelijk het meest natuurlijke licht en hoef je minder te bewerken.

Flatlay bag

‘The bag flatlay’
Misschien wel een van de meest gebruikte manieren voor een flatlay. Je legt je tas neer en laat eigenlijk zien wat daar uit komt. Misschien wilde je alleen maar je nieuwe magazine fotograferen, op deze manier is het speels en je ziet veel meer waardoor de foto net iets leuker kan zijn.


Welke flatlay ga jij uitproberen? 

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer