Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

Odette: “Zo maak ik gemakkelijk choco-coco balletjes”

FC Girls, 05 juli 2018

Yay, tijd voor choco-coco balletjes. Dit snackrecept van onze blogger Odette is zo lekker  en iedereen kan het maken, easy! De snack is redelijk gezond maar bevat wel suikers van de dadels, maar dus geen toegevoegde suikers. 


Wat heb je nodig?


#1. 100 gram dadels   


#2. 1 theelepeltje kokosolie


#3. ongeveer 70 gram gemengde (ongezouten) noten


#4. 1 eetlepel cacao


#5. ongeveer 3 eetlepels kokosrasp


#6. een keukenmachine (chopper) of staafmixer


Het recept is voor ongeveer choco-coco 15 balletjes.

Je begint met de dadels, deze laat je even weken in een bakje met kokend water. Vervolgens maal je ze in de keukenmachine. Voeg daarna de kokosolie, noten en de cacao toe tot er een soort beslag of mengsel ontstaat. Ben je een echte kokosliefhebber? Dan kun je ook wat rasp door het beslag heen doen.


Als je het mengsel uit de machine/bak haalt, maak je er een grote bal van zodat het een geheel is. Schep de kokos op een bordje, maak met je handen kleine balletjes van het mengsel en rol ze door de kokosrasp. Daarbij kan je zachtjes duwen zodat het goed blijft plakken. Laat ze even hard worden in de koelkast en je bent klaar!


Als het goed is ben je hier nog geen 20 minuten mee bezig, easy toch? En het is ook nog vegan. Je kunt ze het beste serveren als ze uit de koelkast komen, want dan smaken ze het lekkerst! 

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer