Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Odette: “Op deze 5 manieren draag je de headband trend”

FC Girls, 31 augustus 2017

Odette: “Op deze 5 manieren draag je de headband trend”

Deze zomer kwam de haarband weer helemaal terug, in alle soorten! Het blijft een trend en ik laat je zien met welke haarstijlen je de haarband kunt dragen.

Topknot

# 1. De topknot

De topknot is eigenlijk niet zo moeilijk, maar wel voor veel gelegenheden geschikt. Als je een formele afspraak hebt staat het netjes. Als je jouw haar vast moet dragen op werk, ziet het er toch ook nog leuk uit. Ik laat de twee plukjes voor los om het een beetje speels te maken en niet te strak. Ik maak eerst een staart met een elastiekje, vervolgens draai ik mijn haar er om heen en gebruik nog een elastiekje. Dan pluk ik het weer een beetje uit elkaar voor een ‘messy’ look.

Over het haar heen

#2. Over het haar heen

Dit is wel een typische festival look, de haarband over je haar heen zag je overal tijdens het festivalseizoen. Probeer je haar, nadat je de haarband over je haren heen getrokken hebt, weer een beetje bol te maken. Anders wordt het wel heel plat. Ook trek ik weer wat plukjes naar voren zodat het niet achter mijn oren blijft zitten.

Spacebuns

#3. Spacebuns

De zogenaamde spacebuns ken je vast wel, twee kleine knotjes. Ik voel me zelf altijd een soort Minnie Mouse, maar toch is het een van mijn favoriete manieren om de haarband te dragen. Ik maak eerst twee staartjes, dan draai ik mijn haar er omheen en maak ik het expres rommelig. De twee plukjes laat ik al los voordat ik de staartjes maak, headband in en you’re ready to go!

Dutch hairbraids

#4. Dutch hairbraids

Als je zelf je haar kan invlechten is dat handig! Zo niet, dan leer je het hier. Ook bij deze haarstijl laat ik voordat ik de vlechtjes maak al twee plukjes loshangen. Ik vind dit zelf heel girly en een heerlijke vakantie of weekend look.

Net zoals vroeger

#5. Net zoals vroeger

Vroeger droeg ik mijn haarband altijd op deze manier. Ik weet nog dat iedereen dat toen deed, alleen zagen de haarbanden er toen iets anders uit. Het is een simpele look, maar ik probeer wel altijd mijn haar aan de achterkant wat meer volume te geven. Bijvoorbeeld door het de andere kant op te borstelen of door volume poeder of droogshampoo te gebruiken.

Shop de leukste haarbanden

Velvet Headband - PinkMy Jewellery My Jewellery
€ 12,95
Shoeby  Overige accessoires Lace HaarbandShoeby Shoeby
€ 4,95
Headband - redMy Jewellery My Jewellery
€ 9,95
PIECES Bedrukte Glitter Hoofdband Dames GoudPieces Pieces
€ 12,99
Headband Black FlowerMy Jewellery My Jewellery
€ 9,95
PIECES Gebloemde Hoofdband Dames WhitePieces Pieces
€ 9,99

Dit zijn 5 redenen om een felle kleur aan je outfit toe te voegen

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer