Life

Odette: “Dit zijn mijn ultieme tips voor een trip naar New York”

FC Girls, 07 december 2017

Odette: “Dit zijn mijn ultieme tips voor een trip naar New York”

Odette

Tijdens mijn vakantie in New York waren er veel kleine dingetjes waarvan ik dacht; ‘dit moet iedereen die naar New York gaat eigenlijk écht weten’. Maar sommige tips zullen ook goed bij andere vakanties van pas komen!

#1. Een onbeperkte metrocard 

Koop bij een subway station een onbeperkte metro kaart voor 1 week, dat kost 30 dollar. In New York is het openbaar vervoer goed te doen. Het is vaak wel druk in de metro, maar het is snel en goedkoop. Een prima manier van reizen dus!

Odette

#2. Kaarten of maps op je telefoon

Heb je een iPhone? Zorg ervoor dat je de app ‘kaarten’ op je telefoon hebt staan. Zo weet je niet alleen hoe je moet lopen, maar als je de optie ‘OV’ aanklikt laat hij precies zien welke metro je moet hebben en hoe lang de reis duurt. Handig!

#3. Cooling voet crème

Bij Rituals kocht ik een speciale, verkoelende crème voor je voeten. Klinkt raar, maar geloof me: het is super fijn na al die kilometers die je in New York wandelt. 

#4. Blaren pleisters 

Hoe lekker je sneakers ook lopen, na heel veel kilometers heb je alsnog kans op blaren. Dus neem voor de zekerheid een doosje blaren pleisters mee, het weegt toch bijna niks.

Odette

#5. Pin op Schiphol wat losse dollars

Bij sommige hotspots, of die karretjes met bagels die je door heel Manhatten ziet, moet je contant betalen. Het is dus handig om alvast wat contant geld op zak te hebben. Zo kom je ook niet in een situatie terecht waarbij iemand net koffie voor je heeft gemaakt en jij geen contant hebt!

Odette

#6. Powerbank

Als je net zoals ik letterlijk overal foto’s van maakt, dan heb je waarschijnlijk wel een powerbank nodig. Het is fijn om gewoon on the go op te kunnen laden, zo verlies je ook geen tijd ;)

#7. Refill, refills en nog eens refills

In New York is frisdrank vaak goedkoper dan water. Dus heb je een budget, ga dan voor drinken bijvoorbeeld naar de McDonalds. Daar haal je een halve liter frisdrank voor 1 dollar en kan je onbeperkt navullen.

Dit zijn zes waardevolle lessen die we geleerd hebben van Disney films!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer