Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Odette: “Dit zijn mijn favoriete hotspots in Alkmaar"

FC Girls, 22 juni 2017

Odette: “Dit zijn mijn favoriete hotspots in Alkmaar"

Wil je een weekendje of een dagje weg, maar wel in Nederland blijven? En heb je Amsterdam nu wel gezien? Ga dan een keer naar Alkmaar! Ik laat je mijn fave hotspots zien die je echt even moet bezoeken als je er bent. Alle winkels zitten in de oude stad (dit ligt aan de Langestraat waar alle grote winkels zitten), of in de buurt hiervan.

1. Sieraden- en accessoireswinkel Versierd
Boterstraat 3, 1811 HP Alkmaar

Versierd is een van de leukste sieraden winkeltjes die ik ken. Ze hebben supermooie sieraden, maar ook leuke accessoires. Gabrielle is de eigenaresse die de winkel zelf vol passie is gestart (en die passie zie je ook echt terug). Ze staat 7 dagen in haar winkel en gaat eens in de zoveel tijd naar Parijs om inkopen te doen. Alleen daarom wil je al naar Versierd. Daarnaast is het interieur ook superleuk. De muur heeft een awesome tropische print en de winkel staat vol mooie vintage sieradenkistjes.

alkmaar hotspots

alkmaar hotspots

alkmaar hotspots

alkmaar hotspots

2. Lunchroom & interieurwinkel Living Roots

Mient 13, 1811 NB Alkmaar

Living Roots is een heel toffe combinatie tussen living- en lunchroom. Naast alles wat je in de winkel kunt kopen, kun je ook bijna alles in het restaurant gedeelte kopen: de stoelen waar je op zit, de borden waar je van eet en de accessoires die je ziet hangen. En hebben ook nog eens een biologische bakkerij! Dus voor ontbijt, lunch of een lekker kopje thee moet je hier even langs. 

alkmaar hotspots

alkmaar hotspots

3. Kledingwinkel Day

Fnidsen 76-A, 1811 NH Alkmaar 

Day is een heel unieke en frisse kledingwinkel. Ze hebben sinds kort ook een tweede vestiging, om de hoek van de eerste (die nu al 12 jaar bestaat). Day is zo’n winkeltje waar je écht even binnen moet kijken, zoiets heb je namelijk nergens anders. 

alkmaar hotspots

alkmaar hotspots

4. Bakery cafe B&B Bloem

Hekelstraat 21, 1811 BL Alkmaar

Bloem is een bakery cafe waar je echt heerlijk kunt ontbijten, lunchen of terecht kunt voor een taartje. Het is een B&B, dus je kunt er ook nog eens slapen. De kamers zijn ongelofelijk schattig en de locatie is perfect. Mijn favoriet bij Bloem is de avocado toast. Dit is echt de lekkerste avocado toast die ik ooit heb gegeten!

alkmaar hotspots

alkmaar hotspots

5. Interieurwinkel Towntje

Hekelstraat 7, 1811 BL Alkmaar

Towntje is een klein winkeltje met geweldige interieur items en kaartjes die je echt wilt hebben. Ze hebben supertoffe posters van Alkmaar (leuk als je uit de buurt komt). Ook verkopen ze bijvoorbeeld accessoires van ALYSS, een leuk merk dat je niet overal kunt vinden. alkmaar hotspots

alkmaar hotspots

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer