Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

Nooo: van fastfood kan je depressief worden

FC Girls, 22 maart 2018

Nooo: van fastfood kan je depressief worden

as

We hebben allemaal weleens behoefte aan een flinke portie patat met een lekkere frikandel speciaal, kroket, kipkorn of een andere gefrituurde snack. Het lukt vaak best om die burgers en ander fastfood een week of twee achterwege te laten, maar aan het einde van die derde week krijgen we tóch ontzettende cravings naar die overheerlijke dikke Big Mac. Maar er is sad news, uit onderzoek blijkt dat fastfood niet alleen voor lichamelijke klachten kan zorgen.

Uit een onderzoek van Nutritional Neuroscience blijkt namelijk dat ook je mentale gesteldheid achteruit gaat wanneer je regelmatig fastfood eet. Het onderzoek werd uitgevoerd onder jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud. Zij aten drie keer per week fastfood en bleken veel meer last van mentale problemen, zoals angsten en depressies, te hebben dan jongeren die gezond aten.

Dat regelmatig fastfood eten zorgt voor mentale problemen, werd al eerder duidelijk in de documentaire ‘Super Size Me’, waarin een man een maand lang drie keer per dag bij McDonalds at. Naast dat hij in die maand elf kilo aankwam, was de man uitgeput en depressief.

In plaats van die frietjes en snacks in de frituurpan te gooien, kun je ze beter in de oven of airfryer stoppen. Beide een gezonder alternatief en nog steeds helpen ze je cravings te verslaan. Wil je toch liever je frituurpan de deur niet uitschoppen, zorg dan dat je het vet regelmatig verschoont.

Meer lezen? Check Styletoday.nl

Beeld: Pixabay

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer