Magazine

Nikita (14): "Ik plas nog in mijn bed"

FC Girls, 15 april 2018

Nikita (14): "Ik plas nog in mijn bed"

po

Elke maand verklapt een lezeres haar diepste geheim. Dit keer confessed Nikita (14). Ze plast namelijk nog in bed. “Het klinkt misschien lollig, maar dat is het niet: ik ben veertien jaar oud en ik plas nog steeds in mijn bed. Toen ik een jaar of zeven was, werd ik regelmatig wakker tussen de natte lakens. Als je jong bent, is het normaal dat je af en toe een ongelukje hebt, dus mijn ouders dachten dat ik er wel overheen zou groeien. Maar dat gebeurde maar niet. Best een probleem als je ouder wordt... Inmiddels weet ik dat het waarschijnlijk nooit meer overgaat. Dat is vervelend, maar ik heb ermee leren leven.”

Plasprobleem
“Toen we erachter kwamen dat het bedplassen niet vanzelf ophield, heb ik een tijdje ‘toeterbroekjes’ geprobeerd. Zo noem ik ze: de onderbroekjes met een sensor die afgaat wanneer je plast. Die sensor staat aan de andere kant van de kamer, dus je moet dan echt opstaan om dat ding uit te zetten. Op die manier kun je meteen naar de wc doorlopen. Voor mij werkte het helaas niet, want eigenlijk ben je al te laat als je de sensor hoort afgaan. Wel las ik online dat er meer tieners en volwassenen zijn die nog in bed plassen. Dat stelde me wel wat gerust: ik was dus niet de enige! Toch heeft het bedplassen een grote impact gehad op mijn sociale leven.”

Groot geheim
“Vorig jaar werd ik uitgenodigd op een slaapfeestje. Supereng natuurlijk, want ik plaste toen zo’n twee tot drie keer per week in bed. Alle leuke meiden van de klas waren uitgenodigd, dus ik wilde er graag bij zijn. Om er zeker van te zijn dat ik niet in bed zou plassen, ben ik de hele nacht wakker gebleven. Maar de volgende dag was ik zo ontzettend moe dat ik amper kon meekomen tijdens de rest van het feestje. Dat was dus geen succes. Mijn vriendinnen weten niet van mijn geheim en ik ben ook niet van plan om het te vertellen. Er is maar één vriendin die het weet en dat is omdat zij een keer bij mij sliep toen het gebeurde. Meestal verschoon ik meteen mijn bed, maar zij lag voor mijn kast met schoon beddengoed. Ik ben toen bij mijn moeder gaan liggen, maar de volgende dag moest ik wel uitleggen waarom ik weg was. Ze reageerde heel lief en beloofde het nooit door te vertellen. Natuurlijk moet ik het later wel vertellen als ik een vriendje krijg. Maar daar maak ik me nu nog niet druk om.” 

 Wonderpillen
“Een paar jaar geleden ben ik naar de huisarts geweest. Hij schreef me pillen voor die ervoor zorgen dat je nieren minder vocht uitscheiden, waardoor je dus minder vaak hoeft te plassen. De pillen werken goed en ik gebruik ze altijd als ik ga logeren of als we op vakantie gaan. Ook op schoolkamp gaan ze mee. Dan zeg ik tegen mijn klasgenoten dat het slaappillen zijn. Als ik zo’n pil neem, plas ik helemaal niet in bed. Ik ben zo blij dat dit medicijn bestaat! Toch gebruik ik het niet elke dag, want ik vind het geen fijn idee om altijd medicijnen te nemen. Nu ik veertien ben, plas ik nog ongeveer één keer per week in bed. Het gebeurt alleen nog als ik ergens anders slaap of als er een andere geur hangt in mijn kamer; bijvoorbeeld als een vriendin blijft slapen of als we nieuw wasmiddel hebben. Mijn lichaam merkt dan dat er iets niet klopt en dat triggert het plassen. Vroeger vond ik het supervervelend, maar het gebeurt al veel minder en ik heb het nu geaccepteerd. Ik ben er niet verdrietig om. Ik heb tenslotte genoeg dingen in mijn leven waar ik wél vrolijk van word.”

Meer lezen? Check snel de nieuwste Fashionchick Girls

Beeld: Imaxtree

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer