Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Magazine

Nicky Opheij:”Ik was het lelijke eendje, nu draag ik een kroon”

FC Girls, 21 januari 2018

Nicky Opheij:”Ik was het lelijke eendje, nu draag ik een kroon”

Girlboss

Nicky Opheij mag dan Miss Nederland zijn, ze is veel meer dan alleen een – heel – knap koppie. De 22-jarige beauty is een miss met een message! Lees nu het verhaal van deze girlboss online.

Waar denk jij aan bij de term girlboss?

“Aan een vrouw die de touwtjes in handen heeft, die haar eigen weg uitstippelt en trots is op wat ze doet.”

Jij bent Miss Nederland 2017. Hoe voelt dat?

“Heel apart! Ik had mezelf opgegeven en werd uitgenodigd voor de casting met ongeveer honderd meiden en voor ik het wist stond ik in de finale! Vroeger werd ik gepest omdat ik veel langer en smaller was dan de rest. Ik was het lelijke eendje van school, en nu… Nu heb ik letterlijk een kroon op mijn hoofd! Hierdoor voel ik me echt een queen, het is onbeschrijfelijk.”

Het is niet de eerste titel die je won, toch?

“Nee: in 2014 won ik de titel Holland’s Next Top Model op precies hetzelfde podium waar ik nu gekroond werd tot Miss Nederland.”

Van model naar miss, hoe is dat?

“Na het winnen van de titel heb ik een tijdje modellenwerk gedaan, maar daar ben ik mee gestopt. Steeds kreeg ik te horen: ‘Nicky, je hebt niet de goede maten.’ Mijn heupen waren te breed, mijn benen te gespierd. Als je dat drie jaar lang hoort, ben je niet meer blij met je lijf. Als model gaat het allemaal puur om je uiterlijk, terwijl je als miss ook echt iets kunt betekenen als rolmodel.”

Ben je nog steeds onzeker over je uiterlijk?

“Vanaf het eerste moment dat ik meedeed met de missverkiezing, kreeg ik te horen dat mijn heupen, billen en benen juíst mooi zijn. Hier willen ze die vrouwelijke vormen wel zien. Ik heb weer geleerd om van mijn lichaam te houden en ben veel zelfverzekerder geworden. Dit is gewoon mijn lijf en ik ben er hartstikke trots op! Natuurlijk zijn er puntjes waarover ik onzeker ben, maar ik vind dat een beetje onzekerheid je ook maakt tot wie je bent: zo blijf je altijd het beste uit jezelf halen.”

Elke miss heeft een boodschap voor de wereld, wat is jouwe?

“Dat het ideaalbeeld dat jongeren hebben over het perfecte uiterlijk, niet klopt. Ze moeten zich niet zo blindstaren op die Instagram-modellen, dat is allemaal Photoshop! Toen ik veertien was, bouwde ik, bij wijze van spreken, hutten met mijn vriendinnen; meiden van veertien nu trainen voor een sixpack. Er is te veel focus op het uiterlijk en dat vind ik jammer. Iedereen moet gewoon de beste versie van zichzelf worden en daar trots op zijn.”

Waar denk jij dat je succes vandaan komt?

“Mijn succes ligt aan mijn persoonlijkheid, daar ben ik zeker van. Ik ben altijd mezelf gebleven. Ik denk dat ik iemand ben met wie mensen graag werken omdat ze zien dat ik overal zo van geniet. Ik wil mezelf op de kaart zetten, zodat ik een voorbeeld kan zijn voor alle jongeren. Ik wil ze laten zien dat je het meest bereikt als je jezelf blijft.”

Wat is je doel voor 2018?

“Ik wil heel graag presenteren! Dus ik ga een beetje aan mijn Brabantse accent werken. Ik hoef er echt niet vanaf, hoor, maar ik wil graag allebei kunnen: dat ik gezellig Brabants kan kletsen en dan voor het presenteren kan switchen naar een accentloze Nicky.”

Dit artikel verscheen eerder in Fashionchick Girls 1.

Fotografie: William Rutten

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer