Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Jouw beugelbeha inruilen voor een bralette

FC Girls, 22 mei 2018

Jouw beugelbeha inruilen voor een bralette

beha

Kant, katoen, velvet, roze, zwart, met sluiting, zonder sluiting…  Bralettes vind je in alle soorten en maten. Ze staan mooi en zitten vaak superfijn. Toch zijn er ook enkele nadelen. Dit zijn negen dingen die je moet onthouden voor je je beugelbeha inruilt voor een bralette.

#1 Een bralette biedt soms niet genoeg ondersteuning.

Vooral meisjes met grote borsten moeten dit onthouden: een bralette biedt misschien niet genoeg ondersteuning. Een bralette heeft namelijk dunne bandjes, geen beugel, geen voorgevormde cups en is gemaakt uit fijne stof. Overweeg dus goed of je dit wel fijn vindt, want je borsten zullen meer gaan hangen. Meisjes met kleine of middelmatige borsten zullen hier minder problemen mee hebben. Probeer eens op en neer te springen in de paskamer om te zien in welke mate je borsten bewegen. Stuiteren ze echt heftig op en neer? Dan blijf je misschien beter bij een normaal model.

#2 De maten zijn anders dan die van een gewone beha.

Het is mogelijk dat je je bralette een maat kleiner of groter moet nemen dan je normaal hebt. Vaak is het ook zo dat de maten uitgedrukt zijn in small, medium en large, in plaats van in cupmaten.

#3 Niet elke bralette zit even comfi.

Afhankelijk van de manier waarop hij gemaakt is en uit welke stof hij bestaat, kan de ene bralette gemakkelijker zitten dan de andere. Daarom is het belangrijk dat je er verschillende probeert.

#4 Je bent je bewuster van je borsten.

Als je een gewone beha draagt, heb je niets om je zorgen over te maken. Je borsten zitten veilig ingesloten en gaan dus nergens heen. Bij een bralette ligt dat een beetje anders. Het driehoekig model zorgt ervoor dat je borsten niet helemaal stevig zitten. Dat is iets waar je rekening mee moet houden als je een exemplaar aanschaft. Natuurlijk is het even wennen, maar kijk goed of je je er wel goed in voelt.

#5 Je tepels kunnen af en toe eens komen piepen.

De stof van een bralette is veel dunner, waardoor je tepels weleens tevoorschijn kunnen komen. Denk maar aan wanneer je het koud hebt. Onder een trui zal je dat natuurlijk niet zien, maar als je een T-shirt of blouse aanhebt misschien wel.

#6 Het kan voelen alsof je niets aanhebt.

Terwijl je je heel bewust bent van je beha die onder je T-shirt zit, voel je een bralette misschien al snel niet meer. Dat is natuurlijk héél comfortabel, maar kan ook confronterend zijn, want wat als iemand anders het ook merkt? Geen zorgen, dat gebeurt niet.

 #7 Er is vaak geen sluiting.

Bij een normale beha is er altijd een sluiting aan bevestigd. Bij bralettes is dit niet altijd het geval. Je moet hem dus soms gewoon over je hoofd trekken. Het enige nadeel hieraan is dat je bralette hierdoor kan uitrekken, waardoor je sneller een nieuwe moet kopen. Aan de andere kant zit het wel gemakkelijker dan eentje mét sluiting.

#8 De verschillen in kwaliteit zijn groot.

Net zoals bij een gewone beha is er een verschil in prijs en meestal dus ook in kwaliteit. Het is héél verleidelijk om voor een goedkoper exemplaar te gaan, maar die zit misschien niet zo stevig of comfortabel als een duurdere. Je moet dus goed aanvoelen waarin jij je het beste voelt.

#9 Ze zijn niet goedkoper dan een beugelbeha.

In tegenstelling tot wat je zou denken is een bralette niet goedkoper dan een beugelbeha. Soms is het zelfs duurder. Je moet er iets voor over hebben om een mooi setje te dragen, hé!

Lees ook: SHOP: de 18 hotste crop tops onder de €30

Beeld: Unsplash

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past bij jou? Doe de stijltest en maak kans op €2250,- shoptegoed!

Lees meer