Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Fashion

Je nieuwe kleding áltijd eerst wassen?

FC Girls, 16 juni 2018

Je nieuwe kleding áltijd eerst wassen?

kleding

Na een dagje shoppen met je girls heb je waarschijnlijk flink wat kleding ingeslagen. Thuis laad je vol trots al je nieuwe aankopen uit. Je knipt de kaartjes eraf, selecteert je aankopen op item en vervolgens hang je ze netjes tussen de rest van je kleding. Is dit ook hoe het bij jou gaat? Dan sla jij, net als heel veel andere mensen, een heel belangrijke stap over.

Wash it!

De kleding is misschien wel nieuw, maar je zou het áltijd moeten wassen voordat je het aantrekt. In de tijd dat jouw kledingstuk in de winkel hing, zijn er een heleboel bacteriën zich gaan innestelen in jouw kleding. Niet zo gek, als jij je bedenkt dat meerdere mensen dat hele leuke rokje hebben gepast. Sterker nog: afhankelijk van de grootte van de winkel waar jouw nieuwe aanwinst vandaan komt, is het item door tientallen mensen gepast en tussendoor niet uitgewassen. Bah!

Bacteriën

Hoogleraar microbiologie en pathologie Philip Tierno deed verschillende onderzoeken waarin hij kleding testte bij populaire winkelketens. Hij testte op bacteriën en andere ziektekiemen die zijn achtergelaten door shoppers die het item wel pasten, maar niet mee naar huis namen. In de kleding die hij testte trof Tierno onder andere het norovirus, bacteriën als strep- en stafylokok en zelfs ontlasting aan.

Iew, toch niet zo fris

Volgens Tierno worden de ziektekiemen op verschillende manieren verspreid: via de huid, door onze mond en neus en via de anus. De kans dat je een infectie of ziekte oploopt door je nieuwe kleding tóch te dragen zonder het eerst te wassen, is erg klein. Maar goed, het idee is niet bepaalt fris, toch?

Lees ook: 5x zo droogt jouw nagellak sneller

Beeld: Unsplash

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer