Life

Instagram komt met een update waar jij superhappy van wordt

FC Girls, 29 maart 2018

Instagram komt met een update waar jij superhappy van wordt

a

Paniek! Je hebt per ongeluk die oude foto van je crush geliket. Stiekem haten we allemaal het algoritme van Instagram. Het zorgt er namelijk voor dat niet de recentste, maar wel de populairste posts bovenaan je tijdlijn staan. Daar komt nu verandering in. Finally!

Instagram gaat geen volledig nieuw algoritme maken, maar wel het oude aanpassen. Vanaf nu staan de laatste berichten boven aan, dus de foto's staan allemaal in chronologische volgorde. Tocht blijft Instagram rekening houden met de populariteit van berichten. De nieuwste berichten van je bestie bijvoorbeeld staan straks bovenaan en ook de populairste berichten van de mensen die je volgt blijf je zien. Best of both worlds, dus!

Nu komt het vaak voor dat je een oud bericht bovenaan je tijdlijn ziet staan. Dat komt omdat Instagram nu focust op populariteit en niet op datum. Dat was tegen de zin van heel veel gebruikers in. Geef toe, een post van je crush van vijf dagen geleden liken, lijkt toch een beetje creepy, hé… Gelukkig komt hier nu verandering in. Instagram is namelijk een nieuwe functie aan het testen: de 'new posts’-knop. Daarmee kan je je tijdlijn zo vaak als je wil refreshen. Nu gebeurt dit automatisch zodra je de app opent, binnenkort niet meer. Straks heb je dus zelf de touwtjes in handen!

In een blog liet Instagram weten dat ze rekening houden met onze feedback: ‘We gaan ervoor zorgen dat nieuwe posts eerst in je feed komen. Met deze verandering hoef je geen enkel moment van een dierbare te missen. Als je beste vriendin een selfie deelt van haar vakantie in Australië, wacht die bovenaan je tijdlijn  tot jij wakker wordt.’ Instagram is nu nog druk bezig met de puntjes op de i te zetten van de nieuwe update, dus wanneer de update er is, is nog niet bekend. Maar als je crush in de toekomst je foto van vijf dagen geleden liket, weet je dat hij met opzet een kijkje op je profiel nam je en dat je foto niet gewoon veel te laat op zijn tijdlijn kwam. Joepie!

Lees ook:  Zo versla je de middagdip! 

Beeld: Pexels 

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer