Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

Iew: dit gebeurt er als je een paar dagen niet doucht

FC Girls, 21 januari 2018

Iew: dit gebeurt er als je een paar dagen niet doucht

shower

De één doucht standaard elke ochtend, terwijl de ander in haar haast haar kleren snel aantrekt en de deur uit sprint zonder zich op te frissen. Dat komt morgen wel weer, toch? Wrong! Er gebeuren namelijk een aantal vieze dingen met je lichaam als je een paar dagen niet doucht. En trust us, dit ga je niet leuk vinden…

TwentyTwoWords publiceerde een artikel waaruit bleek dat twee dagen niet douchen al een heleboel vieze dingen oplevert. Wil je het echt weten? Lees dan maar eens verder!

#1. Bacteriën

Ieder mens heeft 1000 typen bacteriën in en op zijn of haar lichaam zitten. Hieronder vallen 40 soorten schimmels. Deze slechte bacteriën krijg je alleen weg met een beetje hulp van zeep. Als je niet regelmatig onder de douche stapt, kun je de slechte bacteriën niet meer aan. Het gevolg? Je kunt ziek worden of last krijgen van vieze luchtjes die uit je lichaam komen. Bah!

#2. Onrustige huid

Douchen draagt bij aan een gezonde en schone huid. Maar sla je je douchebeurt vaak over, dan ontstaan er olieophopingen op je huid die weer kunnen leiden tot een onrustige huid. Waar we het over hebben?  Jeuk, een schilferige huid en andere irritaties. No thank you!

#3. Bacteriële schimmelinfecties

Sport je regelmatig, dan is het helemaal belangrijk om vaak genoeg te douchen. Blijf ook nooit te lang in je sportoutfit rondlopen wanneer je hebt gesport en gezweet. Anders kun je last krijgen van huidirritaties en een verhoogd risico op schaafwonden en andere huidbeschadigingen. Dit verhoogt weer de kans op bacteriële schimmelinfecties. Iew!

Geen tijd om gelijk na het sporten te douchen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je een schone outfit meeneemt die je direct na het sporten aan kunt trekken. Was wel altijd even je oksels, liezen en gezicht als je hebt gezweet, aangezien deze plekken de meeste bacteriën aantrekken. Zo voorkom je een heleboel viezigheid!

Stay clean

Molton Brown Silverbirch Body Wash - douchegelMOLTON BROWN Beautyde Bijenkorf
€ 22,00
Kneipp doucheschuim - amandelbloesemKneipp Douchegelwehkamp.nl
€ 7,99
ONLY YOU BATH SHOWER SET MANGO & VANILLAONLY YOU ICI PARIS XL
€ 10,75
Revuele Body Lotion HyaluronRevuele BodylotionBoozyshop
€ 6,95
Jo Malone London Lime Basil & Mandarin Body & Hand Wash - douchegel & handzeepJo malone london de Bijenkorf
€ 19,00
Treets Relaxing Chakra's Mini Foaming Shower Gel 75mlTreets Douchegelwehkamp.nl
€ 3,49

Dit zegt je slaappositie over je karakter!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer