Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

Hierom doet je haar pijn na een lange dag

FC Girls, 30 juni 2018

We kennen dat gevoel allemaal wel. Je haren losgooien na een lange dag voelt heerlijk. Maar toch kan dat fijne gevoel samengaan met een beetje pijn. Hoe komt dat? 


New Yorkse professor dermatologie Angela Lamb geeft een duidelijke uitleg: ‘Haarzakjes zijn erg gevoelig. Je haar maakt deel uit van je zenuwbaan dus als je je haar naar achteren trekt, oefen je druk uit op de zenuwuiteinden van de haarfollikel.’ Daarom krijgen we dus het gevoel dat ons haar echt pijn doet. Als je na het losmaken van je staart je haren los doet, wordt de druk op je follikels ineens verlegd, wat de pijn soms erger maakt.


Jessica Wu is Amerikaanse dermatoloog en heeft nog een andere verklaring voor het gevoel: ‘Als je je haar de hele dag in een staart houdt, wennen de zenuwuiteinden aan de positie waarin ze staan. Door je haar los te gooien, veranderen ze van positie en worden ze na een lange tijd opnieuw gestimuleerd. Daardoor is je hoofdhuid dus gevoeliger.’Door je haar strak naar achteren te trekken, oefen je veel spanning uit op je haarwortels. Doe je dat vaak en geef je je haar dus nooit de kans om even wat uit te rusten? Dan loop je het risico dat je haar dunner wordt of zelfs uitvalt. Oh no…  Het is daarom belangrijk om genoeg verschillende kapsels te dragen. Op die manier worden je haren voldoende van positie gewisseld en worden ze niet altijd geklemd door hetzelfde elastiekje. Er zijn ook verschillende elastiekjes die ervoor zorgen dat je haar minder snel afbreekt!


€5.95

My Jewellery

Cable Elastics - Bright Color

13
Ga naar My Jewellery
€5.95

Invisibobble

Slim True Black

9
Ga naar Boozyshop
€5.95

Invisibobble

SPRUNCHIE PURRFECTION

5
Ga naar ICI PARIS XL
€4.95

Invisibobble

ORIGINAL ORIGINAL - TRUE BLACK

4
Ga naar ICI PARIS XL
€5.95

Invisibobble

SPRUNCHIE TRUE BLACK

14
Ga naar ICI PARIS XL

NIET BESCHIKBAAR

Only

two-pack haarelastiek

0
Ga naar Wehkamp


Lees ook: Zo overleef je een lange vlucht


Beeld: Unsplash
Bron: Huffington Post 

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer