Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Fashion

Herkenbare trends voor girls uit de jaren ’00

FC Girls, 29 december 2017

Herkenbare trends voor girls uit de jaren ’00

2000

Throwback time! De zeroes waren ontzettend leuk en zaten boordevol fashiontrends. We waren natuurlijk pas cool als we meededen met elke trend, dus droegen we braaf onze low waist jeans en zwarte wire chokers – het liefst meerdere tegelijk. Sommige trends waren een succes en kwamen later weer terug (denk maar aan de choker), terwijl we andere trends het liefst zo snel mogelijk vergeten. Herken jij ze nog?

#1. Bolero’s

Droeg jij vroeger ook een bolero? You’re not the only one! De korte, wollige vesten waren een echte musthave en iedere coole chick had er minstens één in haar kast hangen. Natuurlijk haalden we onze inspiratie uit de film Mean Girls.

#2. Björn Borg ondergoed

Wie genoeg had gespaard voor een Björn Borg onderbroek, liet hem natuurlijk ook aan iedereen zien! Het randje van de onderbroek kwam dan ook altijd boven je spijkerbroek uit, anders hoorde je er niet bij. ;)

#3. Flared, low waist jeans

High waisted broeken zijn nu helemaal hot, maar daar moest je écht niet mee op school verschijnen in de zeroes. Nee, het moest laag. Heel erg laag! En het liefst droeg je ook nog een flared broek die zo lang was dat hij over de grond sleepte. Ah, mooie tijden.

#4. Capri broeken

Capri broeken, oftewel driekwartsbroeken, waren vroeger ook helemaal hip. En dat terwijl we er nu gek van opkijken als we iemand in een driekwartsbroek zien lopen!

#5. T-shirts en petten van Von Dutch

Wie geen pet of T-shirt van Von Dutch had, hoorde er echt niet bij. Een gekleurde zonnebril zonder rand erbij en je was ready to go!

#6. Wire chokers

Een trend die ook nu weer helemaal hot is, is de chokertrend. In de jaren ’00 was de wire choker superhip. De meeste girls droegen een zwarte choker, maar voor de stoere chicks waren er ook transparante en felgekleurde chokers. Natuurlijk kon je er maar eentje dragen, maar waarom niet meer? Hoe meer, hoe beter!

Odette: “Zo style ik metallic boots, dé trend van dit seizoen”

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer