Life

Herkenbaar: als je een opdracht uitstelt

FC Girls, 15 april 2018

Herkenbaar: als je een opdracht uitstelt

fserg

Je hebt het vast weleens gedaan: een schoolopdracht uitstellen. Aan het begin van de opdracht denk je dat je zeeën van tijd hebt, terwijl je steeds dichterbij de deadline komt en uiteindelijk enorm veel stress hebt. Komt dit je bekend voor? Ons in ieder geval wel! Dit zijn 6 fases waar je doorheen gaat als je een schoolopdracht uitstelt.

#1. De opdracht moet pas over een maand af zijn

Misschien is dit wel de allergrootste valkuil. Wanneer een opdracht ver van te voren wordt opgegeven denk je dat je alle tijd hebt. Maar nee, dat heb je zeker niet. Aan het begin van je opdracht is je stresslevel op 0. Waarom zou je je zorgen maken, je hebt alle tijd? Je begint er later wel aan, of zo…

#2. Je hebt nog tijd genoeg

Inmiddels beginnen leraren te vragen hoe het zit met je opdracht. Relax, ik begin volgende week wel. Niks aan het handje, toch?

#3. Niemand om je heen is al begonnen

De hele klas doet rustig aan en is ook nog niet begonnen. Chill! Nu hoef jij je tenminste geen zorgen te maken of je te laat bent of niet. De motivatie naar elkaar is alleen best ver te zoeken… Oeps.

#4. Je doet het dit weekend wel

Oké, je merkt dat iedereen om je heen wel is begonnen en jij hebt nog steeds niks gedaan. Nja, gelukkig heb je nog een week en is er tijd genoeg. Je doet het dit weekend anders wel.

#5. Je krijgt een beetje stress

Je had natuurlijk gepland om afgelopen weekend aan je opdracht te gaan werken. Helaas was het heerlijk weer en vond jij je vriendinnen net wat belangrijker (en leuker, duh!) Nu móet je wel gaan beginnen met de opdracht, maar wanneer? Noo, je hebt nog maar een paar dagen over en je hebt het al zo druk!

#6. Too much stress

Uiteindelijk zit je de avond voor de deadline tot 's avonds laat aan je schoolopdracht. Je ouders verklaren je voor gek en je hebt je vriendinnen afgezegd. Shit, dit moet je niet vaker zo doen… Maar bij de volgende opdracht gaat het weer exact hetzelfde… Oeps, hihi.

Lees ook: 5 herkenbare ruzies die je alleen met je zusje hebt

Beeld: Pexels

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer