Life

Heaven: chocoladecrème met gezouten karamel

FC Girls, 11 december 2017

Heaven: chocoladecrème met gezouten karamel

chocolade

Ben jij ook net zo verslaafd aan chocolade als wij? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alleen de naam van dit recept al zorgt voor huge cravings naar chocolade: chocoladecrème met gezouten karamel. En omdat we graag lekker eten maar niet uren in de keuken willen staan, hebben we ook nog eens een recept gezocht dat super easy is. Score!

Heb je een verjaardag op de planning staan of een afspraakje met je vriendinnen? Maak dit heerlijke toetje en neem het mee! Wedden dat ze impressed zullen zijn? ;)

Dit heb je nodig

Voor de chocoladecrème:
- 1 vanillestokje
- 100 gr poedersuiker
- 20 cl koude volle melk
- 30 cl vloeibare room
- 5 eidooiers
- 170 gr pure chocolade, minimaal 64% cacao

Voor de stukjes karamel:
- 150 gr kristalsuiker
- 2 snufjes zout

Benodigdheden
- Fijne zeef
- Thermometer

Zo maak je het!

1. Bereid de chocoladecrème: snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met de punt van een mes de zaadjes eruit. Meng vervolgens de vanillezaadjes met de suiker.

2. Doe de melk, de room en het lege vanillestokje in een pan en breng alles aan de kook. Kookt het? Draai het gas uit en laat 30 minuten intrekken.

3. Meng in een schaal de eidooiers met de vanillesuiker en klop zo lang totdat het mengsel lichter wordt en in volume verdubbelt.

4. Giet de getrokken melk door een fijne zeef over de met suiker opgeklopte eieren en giet daarna alles terug in een pan.

5. Laat het mengsel al roerend op laag vuur koken. De crème moet aan de spatel blijven hangen, als je met je vinger over de spatel gaat mag de crème het spoor niet bedekken (de crème is dan 83 °C).

6. Giet de crème meteen in een schaal. Voeg de in stukjes gehakte chocolade toe aan de crème en roer alles goed door zodat de stukjes chocolade smelten en de crème mooi homogeen wordt.

7. Verdeel de crème over kleine schaaltjes en zet ze vervolgens gedurende minimaal 4 uur in de koelkast.

8. Bereid ondertussen de karamelstukjes: leg een vel bakpapier op een snijplank en strooi de suiker in een pan of in een kleine koekenpan, laat het op middelhoog vuur aan de kook komen tot het verandert in een mooie goudbruine karamel.

9 .Giet hem snel uit op het bakpapier en strooi het zout erover, laat dit stollen.

10. Hak de karamel in stukjes en strooi het over de schaaltjes met crème.

En dan? Dan heb je heerlijke chocoladecrème waar je iedereen mee omver blaast! Yummy!

Zo zie je wie jouw Facebook vriendschapsverzoek geweigerd heeft!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer