Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Handig! Zo fix je een uitgelopen jeans

FC Girls, 03 mei 2018

Handig! Zo fix je een uitgelopen jeans

Jeans

Wij girls hebben het liefst twintig paar jeans in onze kast liggen en dan in allemaal verschillende soorten en kleuren. Het zou helemaal perfect zijn als er dan ook elke maand een nieuw pareltje bij komt! Er is alleen een minpuntje aan een spijkerbroek: de broeken lopen zo uit. Heb jij hier ook altijd last van? Pak je notitieboekje er dan maar bij, want wij gaan je vertellen hoe jij je uitgelopen jeans weer omtovert tot een goed zittend exemplaar!

#1 Kleine wasjes, grote wasjes
Is je jeans na een paar uur dragen al weer uitgerekt? Gooi hem dan in de wasmachine en was hem op een hogere temperatuur dan normaal. Deze methode is vooral handig bij jeans van 100% katoen! Handige tip: was je jeans binnenstebuiten (moet je eigenlijk altijd doen!) en gebruik geen wasverzachter.

#2 Droogkloot
Stop je jeans na het wassen in de droger op een wat hogere stand dan normaal. Door de hitte verkleinen de vezels in het denim waardoor je broek strakker zal worden. Check wel eerst het waslabel van je broek om te zien of hij in de droger mag!

#3 Burn baby burn 
Nog een manier is om de broek te koken. Neen, niet met een snufje peper en zout, maar gewoon in een pan met kokend water. Laat hem hier 20-30 minuten in sudderen en de vezels zullen net als in de droger krimpen. Pas wel op! Doe dit alleen met een jeans zonder stretch, anders kook je het elastiek kapot waardoor het alsnog gaat uitlopen.

#4 Zwemmen met kleding aan 
Als je door de titel al meteen een flashback hebt van het afzwemmen met je oude kleding aan en daar een hekel aan had, hebben wij goed nieuws! Het gaat namelijk alleen maar om de broek. Wat je moet doen: trek een spijkerbroek aan die ontzettend lubbert en stap in een warm bad. Door de warmte trekken de vezels zich samen waardoor de stof krimpt en mooi naar je lichaam vormt. En dat willen we! Er is alleen één maar… je moet de jeans namelijk aan blijven houden tot hij helemaal is opgedroogd. 

Jeans heaven

Flared denim broek LichtjeansFlared jeansStradivarius
€ 29,99
Jeans 'FIVE DELLY'Pieces Skinny jeansABOUT YOU
€ 39,90
Skinny lateral stripe MiddenjeansBroek met printStradivarius
€ 29,99
Jeans 'NMLIV NW DESTROY JEANS'Rechte pijp jeansABOUT YOU
€ 49,90
Middenblauwe cropped wijduitlopende jeans met gerafelde zoomFlared jeansRiver Island
€ 55,00
Mango flared jeansMango Flared jeanswehkamp.nl
€ 35,99

Meer lezen? Check Styletoday.nl

Beeld: Imaxtree

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer