Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

Gebruik je deze woorden vaak? Dan ben je waarschijnlijk gestrest

FC Girls, 27 november 2017

Gebruik je deze woorden vaak? Dan ben je waarschijnlijk gestrest

Stress: we kennen het allemaal en de één heeft het net iets beter onder controle dan de ander. Maar wist je dat je taalgebruik ook kan verraden hoeveel stress je hebt? Don’t believe us? We’re not joking. Het blijkt namelijk uit een Amerikaans onderzoek!

stress

Het wetenschappelijke tijdschrift PNAS deed onderzoek en kwam erachter dat mensen die veel versterkende bijvoeglijke naamwoorden zoals ‘echt’ en ‘ongelooflijk’ gebruiken, veel stress hebben.

Hoe ze daarachter kwamen? De onderzoekers vroegen 143 proefpersonen om twee dagen lang een audio-recorder bij zich te dragen. Om de paar minuten maakte de recorder een opname van de gesprekken die ze voerden. Ook kregen alle proefpersonen een bloedonderzoek om te meten hoeveel stressgenen er actief waren in hun lichaam.

Vervolgens analyseerden de onderzoekers alles en kwamen ze tot de conclusie dat de proefpersonen die veel emotioneel beladen bijvoeglijke naamwoorden gebruikten, heel vaak een hoog stressniveau hadden. Ook viel het de onderzoekers op dat de mensen met veel stress minder vaak in de derde persoon praten. Ze hebben het dus niet over ‘zij’ of ‘hen’, maar over ‘ik’. Superopvallend is dat niet, want gestreste mensen focussen zich vooral op zichzelf.

Cute: er bestaan nu matchende pyjama's voor jou en je hond!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past bij jou? Doe de stijltest en maak kans op €2250,- shoptegoed!

Lees meer