Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Een kast vol kleding maar niks om aan te trekken? Dit is de reden!

FC Girls, 05 augustus 2017

Een kast vol kleding maar niks om aan te trekken? Dit is de reden!

kast

Je staat uren naar een uitpuilende kledingkast te staren, maar toch kun je niks vinden om aan te trekken. Herkenbaar? Raise your hands als je deze struggle ook elke ochtend weer opnieuw hebt. Maar waardoor komt dat nou eigenlijk?

Verkeerd shoppen

Volgens designer Michael Kors shoppen wij dus helemaal verkeerd. Je moet kleding shoppen precies hetzelfde zien als boodschappen doen voor het avondeten. Uhm…what? Nou, het zit dus zo: de basis van je avondeten bestaat uit vlees, groenten en aardappelen. Dit is 70% van je maaltijd. De overige 30% bestaat uit extra’s zoals kruiden en sausjes. Je kledingkast moet  precies dezelfde verhoudingen hebben: 70% moet bestaan uit basics en 30% uit extra’s zoals leuke blazers, jurkjes met glitters en fancy schoenen die eigenlijk te hoog zijn om op te lopen.

Meer basics

Maar de kledingkast van de meeste girls is vaak precies andersom ingedeeld. En wanneer 70% van je kledingkast uit felgekleurde broeken bestaat, jurkjes met pailletten en sweaters met zebraprintjes, dan heb je simpelweg te weinig basics om dat mee te combineren. Dit los je op met meer basics in je kledingkast. Een goede reden om weer te gaan shoppen!

Dus de volgende keer dat je voor je kledingkast staat en niks hebt om aan te trekken, dan weet je dat je wat meer vlees, groenten en aardappelen nodig hebt. Je hebt less extras en more basics nodig, zoals Michael Kors dat dan zou zeggen!

Shop basics

Dames cargobroek in zwart - bpc bonprix collectionBonprix
€ 15,99
Vero Moda BlouseVero Moda Sans-online
€ 21,99
Dames skinny jeans in groen - John Baner JEANSWEARJohn Baner Skinny jeansBonprix
€ 15,99
Vero Moda T-shirtVero Moda Sans-online
€ 9,99 € 5,00
CoolCat Dames Jurk Nroan ZwartCoolCat Geprinte jurkCoolCat
€ 24,99 € 17,49
JACQUELINE DE YONG kokerrokA-lijn rokwehkamp.nl
€ 16,99

Shop extras

Multicolor Le Ballon Bloem maten zwartLe Ballon Le Ballon
€ 29,95
Pieces Klassiek OverhemdPieces Zakelijke blouseOTTO
€ 39,99
50s Maya Bay Swing Dress in Light BlueBunny TopVintage
€ 54,95 € 16,49
Dames sneakers in grijs - bpc bonprix collectionBonprix
€ 16,99 € 14,99
VERO MODA sweaterVero Moda wehkamp.nl
€ 29,99 € 8,95
Leaf Crop Top - BlackCropped topsMy Jewellery
€ 19,95


liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Je staat uren naar een uitpuilende kledingkast te staren, maar toch kun je niks vinden om aan te trekken. Herkenbaar? Raise your hands als je deze struggle ook elke ochtend weer opnieuw hebt. Maar waardoor komt dat nou eigenlijk?

Verkeerd shoppen Volgens designer Michael Kors shoppen wij dus helemaal verkeerd. Je moet kleding shoppen precies hetzelfde zien als boodschappen doen voor het avondeten. Uhm…what? Nou, het zit dus zo: de basis van je avondeten bestaat uit vlees, groenten en aardappelen. Dit is 70% van je maaltijd. De overige 30% bestaat uit extra’s zoals kruiden en sausjes. Je kledingkast moet precies dezelfde verhoudingen hebben: 70% moet bestaan uit basics en 30% uit extra’s zoals leuke blazers, jurkjes met glitters en fancy schoenen die eigenlijk te hoog zijn om op te lopen. Meer basics Maar de kledingkast van de meeste girls is vaak precies andersom ingedeeld. En wanneer 70% van je kledingkast uit felgekleurde broeken bestaat, jurkjes met pailletten en sweaters met zebraprintjes, dan heb je simpelweg te weinig basics om dat mee te combineren. Dit los je op met meer basics in je kledingkast. Een goede reden om weer te gaan shoppen! Dus de volgende keer dat je voor je kledingkast staat en niks hebt om aan te trekken, dan weet je dat je wat meer vlees, groenten en aardappelen nodig hebt. Je hebt less extras en more basics nodig, zoals Michael Kors dat dan zou zeggen!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer