Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Magazine

DIY: Happy bowling

FC Girls, 10 december 2017

DIY: Happy bowling

d

Het is weer eens tijd voor een DIY! Dit keer laten we je zien hoe je deze supercute bowls maakt! Deze DIY komt uit Fashionchick Girls nummer 7 (Foodies). Happy bowling!

What you need:

-        Klei (bijv. luchtdrogende klei van Fimo)

-        Kommetjes die kunnen dienen als mal

-        Acrylverf

-        Penselen

-        Acrylic varnish (Action)

Zo maak je het

#1. Snijd een stuk van de klei af en kneed dat even in je handen. Maak een bal en druk ’m plat tot een ronde cirkel van ongeveer 0,5 cm dik.

#2. Drapeer de klei over een omgekeerd kommetje en laat dit ongeveer twee uur drogen. Let op dat de klei niet te droog wordt, anders krijg je het kommetje niet meer netjes los.

#3. Haal de klei voorzichtig los en ‘hang’ de vorm nu ín de kom om hem compleet te laten drogen. Je kunt natuurlijk ook je eigen schaaltjes shoppen (bijv. Hema, Ikea of Xenos) en beschilderen met porseleinverf. Dan kun je de eerste stappen overslaan.

#4. Controleer of de klei helemaal gedroogd is en meng met de acrylverf jouw favoriete tinten. Beschilder de binnenkant van de kommetjes in verschillende kleuren.

#5. Als de eerste laag verf is gedroogd, kun je de bowls versieren met leuke patronen. Denk aan hartjes, sterren, stippen, etc. Gebruik hiervoor een fijn penseel.

#6. Als de verf goed is opgedroogd, breng je minimaal één laag acrylic varnish aan. Dit is een transparante lak die het schaaltje helpt beschermen tegen vocht. Laat ze goed drogen en voilà: klaar zijn je nieuwe snack bowls. Ook leuk: bewaar er je ringen of andere kleine spulletjes in.

DO! Was de bowls met de hand af, dan blijven ze langer mooi.

Meer DIY? Bekijk hier hoe je een stoel pimpt!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer