Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Love

Dit zijn de leukste liefdesromans!

FC Girls, 28 februari 2018

Ben jij soms ook een boekenworm? We feel you girl, de leukste verhalen lees je soms in één week weg. Faves zijn boeken over de liefde, hierin kan je heerlijk verdwalen en vrolijk van worden. Daarom hebben wij de tien beste liefdesromans voor jullie uitgekozen. Deze móet je lezen!

#1. De zon is ook een ster – Nicola Yoon
‘De zon is ook een ster’ gaat over Natasha, een meisje dat in de VS woont, maar terug wordt gestuurd naar haar geboorteland Jamaica. Op haar laatste dag ontmoet ze een wel heel bijzondere jongen. Deze dag zal hen beiden veranderen.

#2. Haar dag – Gayle Forman
Het leven van Allyson is altijd strak gepland en tot de puntjes geordend. Tot ze op de laatste dag van haar vakantie Willem ontmoet. Willem is het tegenovergestelde: hij doet wat hij wilt en volgt nooit een plan. De twee besluiten samen om hun laatste dag te spenderen in Parijs, een dag die ze nooit zullen vergeten.

#3. Een weeffout in onze sterren – John Green
Hazel is chronisch ziek en werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor een onbekende tijd. Hazel kiest ervoor om toch nog te studeren en de ziekte te ontwijken. Dan ontmoet ze Augustus. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, kunnen ze niet zonder elkaar. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

#4. 13 reasons why – Jay Asher
Het verhaal kennen we natuurlijk allemaal, maar het boek is dieper dan de serie. Clay zit op de middelbare school en is superverliefd, op het meest leuke meisje van de klas. Totdat op een dag het meisje verdwijnt, ze is dood. Hannah heeft zelfmoord gepleegd en heeft daarvoor 13 redenen gehad. Er zijn, volgens haar, 13 schuldigen. En die klaagt ze persoonlijk aan in een getuigenis die ze op cassettebandjes heeft opgenomen. Clay zoekt uit wat er is gebeurd.

#5. Wie je morgen bent – Rebecca Stead
Bridge, Emily en Tabitha zijn al jarenlang best friends, tot dit schooljaar. Alles wat gisteren normaal was, is nu opeens raar. De drie vriendinnen blijven allesbehalve trouw aan elkaar. Zou hun vriendschap het volhouden?

#6. Wish you were here – Evelien de Vlieger
Hazel is achttien jaar en haar hart is gebroken. Volgens Hazels moeder moet ze gaan werken, daarom wordt Hazel als au pair (iemand die in een buitenlands gezin verblijft ten koste van de verzorging van kinderen/huis) in een Engelse badstad. Hazel vindt het verschrikkelijk om een ander gezin te redden, maar wanneer blijkt dat ze écht hulp nodig hebben, gaat Hazel op zoek naar de moeder van de kinderen.

#7. Anna and the french kiss – Stephanie Perkins
Anna woont in Atlanta en zit in haar laatste jaar van haar school. Ze heeft een leuk bijbaantje, een lieve vriendin en haar secret crush toont interesse. Ze is helemaal happy. Totdat ze wordt teruggestuurd naar de kostschool in Parijs. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen ongelukkig eindigen?

#8. De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli
Molly is zestien jaar oud en heeft nog nooit met een jongen gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’, maar dat helpt niet echt. Wanneer haar tweelingzus voor het eerst echt verliefd wordt, is Molly eenzamer dan ooit. Volgt Molly het advies van andere of volgt ze haar eigen hart?

#9. Verliefd op de verkeerde – Maren Stoffels
Als er tijdens het schoolkamp spullen worden gestolen, wijzen alle vingers Evi’s kant op. Ze moet haar onschuld bewijzen! Gelukkig krijgt ze hulp van Kai, de leukste jongen van de klas. Maar wat als hij er iets mee te maken heeft?

#10. Elke dag maandag – Jessica Brody
Vinden jullie maandag ook altijd zo lastig? Ellison Sparks wel. Op haar maandag krijgt ze een verkeersboete, verpest ze haar schoolfoto en maakt haar vriendje Tristan het uit. Ellison wil deze maandag herkansen en gaat er alles aan doen om dit allemaal te voorkomen. Elke dag begint Ellison dus weer dezelfde maandag. Gaat het haar lukken om er een goede dag van de te maken en houdt ze haar vriendje?

Lees ook: 7 heftige momenten uit de eerste Riverdale-aflevering

Beeld: Unsplash

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer