Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

Dit zegt je slaappositie over je karakter

FC Girls, 30 december 2018

Slaap je altijd op je zij? Of lig je veel lekkerder op je rug? Je denkt er misschien niet over na, maar je favoriete slaappositie is mogelijk verbonden met je karakter. Wil je weten wat jouw slaaphouding zegt over je persoonlijkheid? Lees dan snel verder!

Dr. Chris Idzikowski, directeur van het Edinburgh Sleep Centre en auteur van Learn to Sleep Well: A Practical Guide to Getting a Good Nigh’t Rest, onderzocht met behulp van een enquête de slaaphouding en karaktereigenschappen van 1000 Britse volwassenen. En wat was de conclusie? Volgens hem bestaat er mogelijk een relatie tussen je favo slaappositie en je persoonlijkheid.

Idzikowski maakte een lijstje met de meest voorkomende slaaphoudingen. Hoe lager de houding staat, hoe minder vaak hij voorkomt. Bij welke van de onderstaande groepen hoor jij?

#1. De foetus 
Slaap jij graag op je zij met opgetrokken benen en bij elkaar gevouwen armen? Dan is de kans groot dat je hard en stoer lijkt, maar eigenlijk juist gevoelig en zelfs verlegen bent. Je hebt tijd nodig voordat je je op je gemak voelt bij nieuwe mensen, maar na een tijdje word je relaxter en socialer.

#2. De boomstam 
Slaap jij meestal op je zij met gestrekte armen en benen rustend langs je lichaam? Dan ben je een echte boomstamslaper! Je bent sociaal en makkelijk in de omgang en je vindt het fijn om bij een groep mensen te horen. Verder ben je easy-going, vertrouw je snel mensen en ben je soms een beetje goedgelovig. Oeps!

#3. De verlanger 
Lig jij het liefst op je zij met beide armen recht voor je lichaam uitgestoken? Dan heb je een open persoonlijkheid, maar kun je wel wat achterdochtig en cynisch zijn. De kans is groot dat je een twijfelaar bent die het moeilijk vindt om beslissingen te nemen. Maar als je eenmaal een besluit neemt, dan ben je vastbesloten en verander je niet snel meer van gedachten!

#4. De soldaat 
Slaap jij vaak op je rug met je armen vlak langs je lichaam? Dan slaap je in de soldaathouding. Je stelt vaak hoge eisen aan jezelf én aan anderen. Ook ben je stilletjes en terughoudend.

#5. De vrije val 
Lig jij altijd op je buik met je handen om je hoofdkussen heen en je hoofd opzij gedraaid? Dan ben je sociaal en wat eigenwijs. Je laat het niet snel merken, maar je bent vaak nerveus en gevoelig voor kritiek.

#6. De zeester 
Zeesterren slapen op hun rug met gestrekte benen en je armen omhoog met je handen rustend ter hoogte van je hoofd. Hoor jij bij deze groep slapers? Dan hecht je veel waarde aan vriendschappen. Je bent onzelfzuchtig en je staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Je bent een geweldige luisteraar en je helpt graag mensen in nood.

Sweet dreams!

NIET BESCHIKBAAR

Hunkemöller

Fleece Onesie Kids Grijs

0
Ga naar Hunkemöller

NIET BESCHIKBAAR

Hunkemöller

Fleece Onesie Kids Roze

0
Ga naar Hunkemöller

NIET BESCHIKBAAR

Simone

Pyjama grijs gemêleerd/koraal/marine

2
Ga naar Happy Size

NIET BESCHIKBAAR

bpc bonprix collection

Dames huispak lange mouw in blauw

0
Ga naar Bonprix

NIET BESCHIKBAAR

bpc bonprix collection

Dames nachthemd korte mouw in grijs

0
Ga naar Bonprix

NIET BESCHIKBAAR

Simone

Pyjama ecru/rood/antraciet

0
Ga naar Happy Size

Lees ook: Dit kun je doen als je home alone bent

Beeld: Unsplash

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer