Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Love

Dit móet je weten over tongzoenen

FC Girls, 09 november 2017

Dit móet je weten over tongzoenen

d

Zoenen, tongen, lebberen…Je lover kussen mét tong. We love it, maar denk er eens over na. Je steekt je tong in de mond van je boyfriend; jullie tongen krioelen om elkaar heen terwijl jullie speeksel een mix wordt van bacteriën, virussen en etensresten. BAH. Waarom doen we dat eigenlijk?!

You hungry?  Een hapje voor mij…een hapje voor jou.
Okay, I hope you’re ready for this. Volgens sommige onderzoeken komt het zoenen van heel vroeger toen moeders eten voor hun kinderen voorkauwden in hun eigen mond en vervolgens uitspuugden in de mond van hun kinders. Je weet wel, zoals vogels doen enzo. Later werd deze voorloper van het zoenen door moeders gebruikt om hun kinderen gerust te stellen. In plaats van eten gaven ze dan alleen een beetje spuug over. Het drukken van lippen op lippen werd zo een teken van liefde en geruststelling. Romantisch toch?

Even voorproeven; potentiële partner keuren door te zoenen.
Als je zoent verzamelen je hersenen onbewust gegevens over je tongworstelpartner. Info over genen, intenties en persoonlijkheid bijvoorbeeld. Ook bouw je met zoenen een band op. Wanneer jij dus aan het zoenen bent, maak je een analyse van je lover. Hierbij gebruik je ook je neus, want iemand zijn mondgeur zegt veel over zijn/haar gezondheid. Wanneer we een partner kiezen willen we dat deze gezond en- weird, maar waar- vruchtbaar is. (Daarom kijken jongens zoveel naar borsten en billen. Rondingen geven mannen onbewust een signaal dat we vruchtbaar zijn en daarmee dus aantrekkelijk!)

Make me happy; zal ik jou eens opvrolijken?
Waar het ook vandaan komt, we zoenen gewoon omdat we het lekker vinden! Er zitten mega veel zenuwen in je lippen en tong waardoor je mond een hele gevoelige plek is. Als je zoent sturen deze zenuwen signalen direct naar je hersenen waardoor je endorfine en dopamine aanmaakt. Van de een word je euforisch en de ander zorgt voor een gevoel van genot en blijdschap. Ohja en een kwartiertje zoenen zorgt dat je stress weg gaat! Dit klinkt als een win-win-win situatie! Noem nu een reden waarom je níet zou zoenen?

Hier nog een paar leuke feitjes die laten zien waarom zoenen zo leuk is.

#1. Tijdens het zoenen komt er een stofje vrij dat werkt als natuurlijke pijnstiller.

#2. Zelfs in het pikdonker of met je ogen dicht kun je de lippen van je partner vinden, er zit een soort kus-radar in je brains! Met wie ga jij dit testen?

#3. Als je zoent gebruik je 24 spieren in je gezicht.

#4. Met tongzoenen verbrand je 26 calorieën per minuut! Bye, bye gym; hello boyfriend!

#5. Je huid gaat letterlijk stralen van een zoenpartij en je lippen worden (tijdelijk) dikker en roder van al het bloed dat er heen stroomt. Zoenen is dus een gratis beauty treatment!

Lees hier hoe jij een echte kiss queen wordt!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Lipgloss

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer