Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

Dit is dé Instagramtrend die je overal ziet

FC Girls, 29 november 2017

Dit is dé Instagramtrend die je overal ziet

We wisten natuurlijk al lang dat Instagram superpopulair is, we gebruiken het immers bijna allemaal. Toch gebruikt iedere leeftijdscategorie de app op een andere manier. Nu is er een nieuwe Insta trend  opgedoken, waarbij boys en girls elkaar taggen en reageren op elkaars foto’s. Niks geks toch? Nou, deze acties hebben een achterliggende betekenis!

girls

Wie had ooit gedacht dat een tag of een comment je status op de sociale ladder zou bepalen? Toch is dit blijkbaar het geval! In een aflevering van de webserie ‘Nettiquette‘ licht men toe wat de ongeschreven regels op social media zijn. En daar kwamen heel wat verrassende resultaten uit naar voren.

Zowel in België als in Nederland zegt een tag in selfies heel wat over de status van een vriendschap. In Nederland is het de ongeschreven regel om al je vrienden in je selfie te taggen, en de plaats op zo’n foto heeft verschillende betekenissen.

Oog-, mond- en hoektag

Als je getagd wordt op het oog, zijn jullie allerbeste vrienden. Een mondtag wil zeggen dat je verliefd bent op die persoon. Alle andere vrienden worden aan de randen van de foto geplaatst: een hoektag. Zo toon je toch dat jullie goede vrienden zijn, maar geen allerbeste vrienden. Best kwetsend, toch? Een foute tag kan dus een vriendschap beschadigen, maar een juiste tag kan net heel wat positiefs teweegbrengen.

Een like is niet genoeg

Ook comments verklappen heel wat over iemands vriendschap. Dit is dan ook een sociale verplichting, want een like is niet genoeg en zelfs beledigend. Best friends laten meestal negen complimenterende, liefdevolle reacties achter. Die reacties worden gevolgd door heel veel hartjes. Bij een goede vriendschap is drie reacties genoeg. In een prille vriendschap wordt gebruikgemaakt van een vlinder of bloem, zo speel je op veilig.

Populariteit

Niemand wil weinig likes en reacties, want dat is vernederend en op deze manier gebeurt dat ook niet. Als drie heel goede vrienden reageren, hebben ze in totaal al 27 (!) reacties, en dat valt op bij andere mensen. Alle bovenstaande regels en manieren draaien dus allemaal rond populariteit.

Bye vrienden, hallo boyfriend

Niet alleen van de foto-interactie is veel af te lezen. In je bio stel je je vrienden of vriendje op een bepaalde manier voor. Je somt iedereen op die belangrijk voor je is, maar als je een relatie hebt, verdwijnen vrienden snel uit je bio. Dan staat alleen nog het vriendje vermeld met bijbehorende datum en emoji’s.

De regels zouden vooral leven onder Nederlandse jongeren die net aan de middelbare school begonnen zijn, waarbij vriendschappen nog gevormd moeten worden.

Last van een bad hair day? Dit is misschien de oorzaak!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer