Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Love

Dit gebeurt er met je als je verliefd bent

FC Girls, 17 februari 2018

Dit gebeurt er met je als je verliefd bent

ahw

Het voelt of er vuurwerk ontploft in je hoofd, je vriendinnen worden gek omdat je alleen maar over je crush praat, je kan je niet concentreren op school en je mist hem al als hij vijf minuten weg is. Vraag jij jezelf ook wel eens af wat er in hemelsnaam met je gebeurt als je verliefd bent?!

Nou wij wel en daarom zetten wij even op een rijtje waar je mee moet dealen als je truly, madly en deeply in love bent.

#1. Maar, wat zijn je ogen groot!
Als we kijken naar iets wat we leuk of mooi vinden, worden onze pupillen groter. Als je naar je nieuwe crush kijkt gebeurt dit ook. Zo kan je eigenlijk niet verbergen dat je iemand leuk vindt. Maar je kunt het ook gebruiken om te zien of iemand jou leuk vindt. Handig tipje dus.

#2. I’m addicted to you
Als je in love bent, geven je hersenen het stofje 'dopamine' af. Dit is een hormoon dat een verslavend effect heeft. Het is dus echt een feit dat je verslaafd kunt raken aan je lover! Dopamine zorgt ervoor dat we ons blij en gelukkig voelen en elke keer als je samen bent met je crush krijg je een extra dosis van dit hormoon. Als je dan een tijdje niet samen bent denkt je lichaam: 'Hey, waar blijft die dopamine nou?!'.

#3. Drunk in love
Als je verliefd bent, maak je oxytocine aan. Het is wetenschappelijk bewezen dat het liefdeshormoon oxytocine hetzelfde gevoel geeft als alcohol! Alcohol en oxytocine hebben niet hetzelfde effect op je hersenen, maar ze zorgen wel voor eenzelfde effect. Als je verliefd bent krijg je meer zelfvertrouwen, je voelt je minder geremd en je kunt benen zo slap als noodles krijgen na een kus met lover. 

#4. Ziek, zwak en misselijk
Als je verliefd bent zorgt een stresshormoon in je lichaam ervoor dat de bloedvaten in je maag aanspannen. Dit zijn de 'vlinders in je buik'. Hierdoor kan je je misselijk en slap voelen. Wow, weird..liefde kan je dus echt ziek maken! Dit is een teken dat je echt héél erg verliefd bent, dus eigenlijk is het een good sign! En no worries, dit gevoel gaat over.

Zo, nou weet je dat ook weer. Je hoeft je dus niet te schamen als je een beetje raar doet als je verliefd bent, want je kan er helemaal niks aan doen. Kan jij je nog herinneren wanneer jij voor het eerst slappe knietjes kreeg na een perfecte kus?

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer