Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

Deze tips helpen je goed te concentreren

FC Girls, 16 april 2018

Deze tips helpen je goed te concentreren

edad

Is jouw concentratie soms ook veel te ver te zoeken? We feel you girl! Soms moeten we ons echt even concentreren en is onze gedachte alleen maar bij die leuke jongen of die nieuwe tas die je zo graag wilt hebben. Wat we eraan kunnen doen? Soms helemaal niks. Maar, we hebben wel wat tips voor je op een rijtje gezet. Die gaan je helpen om je beter te kunnen concentreren. Nu maak je die toets supereasy.

#1. Breakfast is the most important meal of the day

Trust us girl, het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Met een goed ontbijt kan je je meestal al een stuk beter concentreren. Een goed ontbijt zorgt voor genoeg energie, dat hebben je hersenen nodig om goed te kunnen functioneren. Eet daarom altijd in de ochtend, al is het maar een kleine maaltijd, je hebt het nodig.

#2. Zorg voor een juiste werkomgeving

Studeer jij thuis in een overvolle kamer die ontzettend rommelig is? Plan een dagje opruimen! Zorg ervoor dat je kan leren en huiswerk maken in een rustige omgeving. Zo word je niet de hele tijd afgeleid en kan je je beter focussen op je werk.

#3. Kies de juiste muziek

Muziek werkt vaak goed om in de juiste stemming te komen. Zoek een playlist uit die jij het allerlekkerste vindt om op te leren/huiswerk te maken of ga juist voor een stille achtergrond als je je daardoor beter kunt concentreren. Binnen no time ben jij heerlijk aan de gang.

#4. Stop even met social media

Social media is een ontzettend grote afleiding tijdens het studeren. I guess we are all guilty: snel even je appje  beantwoorden, doen we allemaal wel eens. Probeer je telefoon even weg te leggen als je gaat leren of huiswerk gaat maken. Je zal vanzelf merken dat het nu veel makkelijker gaat.

#5. Maak een planning en to-do list

Een planning en to-do list is een key die bij ons heel goed werkt. Zorg ervoor dat je aan het begin van het studeren weet wat je allemaal moet doen. Aan hand daarvan kun je makkelijk een deadline opstellen per opdracht.

#6. Neem een pauze

Heb je na een uur lang hard leren geen concentratie meer? No worries, dit is heel normaal! Probeer na elke opdracht of taak even een pauze in te plannen. De pauze helpt je even tot rust te komen zodat je daarna weer meteen kan knallen!

Nu gaat het je zeker lukken. Good luck!

Lees ook: 5 herkenbare ruzies die je alleen met je zusje hebt

Beeld: Pexels

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer