Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

Deze situaties herken je als je vaak moet plassen

FC Girls, 06 januari 2018

Je kent het wel: je zit in een restaurant en nét wanneer je eten wordt geserveerd, moet je ontzettend nodig plassen. Grrr, waarom nu? Overal waar je bent, kijk je waar het dichtstbijzijnde toilet is. Want jij moet vaak plassen en altijd op de onhandigste momenten. Oeps! De volgende situaties herken je vast wel!

#1. Meer dan drie girls in de wachtrij voor het toilet? Jij zou ze bijna geld bieden om te vragen of ze jou voor willen laten gaan. Het enige wat in je hoofd omgaat is: schiet op!

#2. In je tas zijn er altijd wel tissues, zakdoekjes of een hele wc-rol te vinden. Want wat als je nou onderweg bent en het echt niet meer kan ophouden?

#3. Yeah... jumpsuits zijn niet helemaal jouw ding. Mega onhandig!

#4. Elke keer hoor je hetzelfde: “kan je het niet nog eventjes ophouden?”... NEE!

#5. De enorme opluchting wanneer je eindelijk kan plassen. Hallelujah!

Uit onderzoek blijkt...
Ooit weleens afgevraagd waarom je van het geluid van stromend water moet plassen? Uit onderzoek blijkt dat we geconditioneerd zijn om het geluid van het stromende water te koppelen aan de drang om te plassen. De welbekende Russische psycholoog Pavlov bestuurde de reactie van honden. Hij gaf ze alleen eten, nadat hij een belletje rinkelde. Na een lange tijd rinkelde hij het belletje zonder dat er eten was en guess what: de honden begonnen al te kwijlen. Dit wordt ook wel ‘the power of suggestion’ genoemd. Dit fenomeen zou ook goed kunnen opgaan voor het geluid van stromend water en plassen. Beide stromen en hierdoor koppelen we dit geluid automatisch aan plassen. En dat is niet altijd even handig!

Lees ook: 5x leuke weetjes over katten

Beeld: Unsplash

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer