Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

Deze nieuwe levensgevaarlijke challenge gaat véél te ver

FC Girls, 11 november 2017

Deze nieuwe levensgevaarlijke challenge gaat véél te ver

Een 17-jarige jongen uit Sint-Pieters-Leeuw is gisteren in het ziekenhuis beland na het uitvoeren van een levensgevaarlijke en vooral superdomme challenge. De challenge is al een tijdje een rage in de Verenigde Staten, maar nu is het ook overgewaaid naar ons land. Waar we het over hebben? De bleach challenge…

zh

De meeste trends zijn leuk en grappig, maar om sommige trends kun je maar beter met een héle grote boog heen lopen. Één van deze afschuwelijke trends die nu ook in Nederland is opgedoken, is de bleach challenge. Een trend die je zomaar eens het leven kan kosten.

Brandwonden op slokdarm

Hoe gevaarlijk deze trend is, bleek gisteren nadat een 17-jarige jongen uit Sint-Pieters-Leeuw in het ziekenhuis belandde nadat hij javel oftewel bleekwater dronk. De jongen kreeg een sms waarin stond dat hij bleekwater moest drinken in het kader van een weddenschap. Hij zou daarvoor tien euro krijgen.

Niet lang na deze sms werd de jongen in het ziekenhuis opgenomen met brandwonden op zijn slokdarm. Hij had geluk, want het had veel erger kunnen aflopen. Voor hetzelfde geld was zijn slokdarm namelijk helemaal weggebrand, iets wat zijn dood had kunnen betekenen.

Niet overgeven

Volgens een toxicoloog mag iemand die bleekwater heeft gedronken in geen enkel geval overgeven. Wat je wel moet doen? Water drinken en gelijk naar het ziekenhuis gaan. Maar deze challenge is natuurlijk superdom en levensgevaarlijk, dus het lijkt ons meer dan logisch dat niemand van jullie zoiets doet. Het kan je namelijk je leven kosten. Geen geld of status in de wereld is het waard om zoiets doms te doen!

Zó ga je om met toetsweekstress!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer