Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

Deze dingen mag je écht nooit meer op social media doen

FC Girls, 22 januari 2018

Deze dingen mag je écht nooit meer op social media doen

social

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Misschien zijn we er zelfs wel een beetje verslaafd aan… Oeps! Maar nu het 2018 is, zijn er een aantal dingen die we écht achter ons moeten laten. Honderden hashtags onder je Insta foto’s plaatsen? #Noway! En vragen om likes en volgers? Not anymore!

#1. Vriendschapsverzoeken accepteren van onbekenden.

Als je een vriendschapsverzoek krijgt, wil dat nog niet gelijk zeggen dat je hem dan maar moet accepteren. Helemaal niet als je diegene totaal niet kent. Facebook-accounts zijn niet voor niks privé! Niet iedereen heeft het recht om zomaar naar jouw persoonlijke informatie te kijken. Op straat vertel je toch ook niet je hele leven aan wildvreemden? Exactly.

#2. Selfies extreem bewerken.

Het is helemaal oké om een awesome filter te gebruiken of om die gigantische pukkel een beetje weg te werken als je je daar onzeker over voelt. Maar je hele gezicht bewerken en je tanden witter maken via meerdere apps is echt een no-go. Als je er totaal anders uitziet dan op je foto’s, zullen mensen er alleen maar opmerkingen over maken en misschien zelfs gaan roddelen. And we don’t want that! Show je natural beauty girl, je hebt al die filters bewerkingen helemaal niet nodig!

#3. Vragen om likes of volgers.

Follow for follow of toch like for like? Geen van beide! Het is echt not done om om likes en volgers te vragen. Wil je liever likes omdat je er om smeekte of omdat je oprecht leuke foto’s plaatst? Je haalt er veel meer voldoening uit als je populariteit ook oprecht is.

Social

#4. Foto’s verwijderen die niet veel likes krijgen.

Je vond de foto leuk toen je hem postte, want anders zou je hem er nooit opgezet hebben. Dus waarom zouden de likes van anderen je mening veranderen? Meningen verschillen nou eenmaal. De reden om een foto online te plaatsen mag alleen zijn omdat jij hem mooi genoeg vindt om te delen! Zie je profiel meer als een verzameling van herinneringen voor jezelf dan als een bron van bevestiging.

#5. ‘Leuke’ dingen tegen je zin in doen om een coole story te hebben.

Als je echt geen zin hebt om buiten te komen, doe dat dan ook niet! Je hoeft echt geen dingen tegen je zin in te doen, alleen maar omdat je erbij wil horen en om te tonen dat je een leven hebt. Er is helemaal niks mis met een avondje thuis te blijven om te knuffelen met je kat. En trouwens, schattige diertjes zijn gewoon véél leuker!

#6. Niet eten voordat je de perfecte food pic hebt.

Wanneer je eindelijk aan je eten kan beginnen, is het al koud. Bummer! Wacht voortaan niet meer met eten tot je de perfect food pic hebt geschoten. It’s not worth it. Wat is nou belangrijker: likes of lekker warm eten?

#7. Zoveel mogelijk hashtags onder je foto zetten.

Want ja, meer hashtags betekent meer likes. Maar zoals we al zeiden bij punt 3: het geeft veel meer voldoening als je oprechte likes krijgt. Plus, al die hashtags staan niet echt mooi onder je foto’s. Je feed is veel mooier zonder al die random woorden onder je perfect pics!

Bewezen: voor eeuwig verliefd zijn is écht mogelijk!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past bij jou? Doe de stijltest en maak kans op €2250,- shoptegoed!

Lees meer