Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

Deze dingen herken je als in een dorp woont

FC Girls, 11 november 2017

Opgroeien in een dorp is nogal wat. De enige buren die om de hoek wonen zijn de koeien in het weiland en er rijdt (if you’re lucky) één keer in de zoveel tijd een bus. De één haat het om in een dorp te wonen, terwijl de ander er het liefst nooit meer weg wil. Ons kent ons: megavervelend en tegelijkertijd ook wel weer fijn. Deze onderstaande dingen herken je sowieso als je in een dorp woont (of hebt gewoond).

#1. Openbaar vervoer isn’t your friend
First things first: het openbaar vervoer is een hel. Een treinstation is nergens te bekennen en de bushalte is aan de andere kant van het dorp. Vaak rijdt de bus maar één keer in het uur en soms beslist hij even om helemaal niet meer te komen. Let the party begin!

#2. Ons kent ons
Letterlijk ie-de-reen kent elkaar in een dorp. Dit betekent ook dat binnen no-time het hele dorp weet dat jij een nieuwe boyfriend hebt. Maar dit betekent ook dat jij van iedereen alles weet. Voor- en nadelen dus!

#3. Een half uur fietsen is héél normaal
Je moet elke dag 30 minuten naar school fietsen. Of je nou door de wind, regen of sneeuw moet: jij gaat ervoor. Eindelijk op school te zijn gearriveerd, bedenk je je dat er nog een hele terugreis is. Fingers crossed dat het weer nu wél mee zit.

#4. Niemand kent jouw dorp
Wanneer mensen je vragen waar je vandaan komt, noem je meestal de dichtstbijzijnde stad. De naam van jouw dorpje noemen heeft toch geen zin, aangezien het zó klein is dat waarschijnlijk niemand het kent.

#5. Bijbaantjes zijn vaak in de agrarische sector
Yup... trek je oude kleren maar aan, want je gaat weer eens aardbeien plukken.

#6. Het dorpsfeest van het jaar
Iedereen kijkt uit naar hét dorpsfeest van het jaar. Of toch niet? ;)

#7. Je haat tractors op de weg
File in een dorp is natuurlijk niet zó heftig als in een stad, maar tractors op de weg blijven vervelend. Al helemaal als je niet te laat wil komen op je date. Tractor, get out of the way!

Lees ook: waarom meiden het altijd kouder hebben dan jongens

Beeld:  Unsplash

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer