Life

Deze 7 dingen wist je nog niet over je ondergoed

FC Girls, 13 april 2018

Deze 7 dingen wist je nog niet over je ondergoed

ttre

We dragen het allemaal zonder er lang bij stil te staan: ondergoed. Ons slipje is dan vaak ook sneller gekozen dan onze outfit. Toch zijn er een aantal belangrijke dingen die je moet weten over je underwear.

#1. Strings en sporten gaan niet samen

Als je gaat sporten, laat je je string beter thuis. Strings zitten namelijk vaak strak, waardoor je down-under niet goed kan ademen. En dat is belangrijk, zeker tijdens een work-out. Om een schimmelinfectie te voorkomen kies je beter voor een iets losser ondergoed. Op die manier worden warmte en vocht niet vastgehouden.

#2. Strings zijn eigenlijk niet zo gezond

Naast het feit dat een string eigenlijk vaak strak zit, kan het dunne lintje van je string zich gedurende de dag verplaatsten. Zo kunnen bacteriën zich van achteren naar voren verplaatsen, wat een urineweginfectie kan veroorzaken.

#3. Slapen zonder ondergoed is gezond

Slapen zonder ondergoed zorgt ervoor dat je ‘lady parts’ tijdens de nacht kunnen afkoelen en ventileren. Als je weleens last hebt van infecties, kan slapen zonder ondergoed misschien helpen. Dat wil niet zeggen dat slapen met ondergoed per se ongezond is, maar zorg er wel voor dat het los genoeg zit en dat het van katoen gemaakt is.

#4. Commando gaan is eigenlijk niet zo gezond

Commando gaan wil zeggen dat je geen ondergoed draagt onder je kleren. Je zou kunnen denken dat dat je vajayjay alle ruimte geeft die ze nodig heeft om te ademen, maar het is eigenlijk helemaal niet zo goed voor je. Zeker als je een broek draagt, kan de naad voor heel wat irritaties zorgen. Dus misschien toch voor wat bescherming kiezen daar beneden.

#5. Je ondergoed zit liever niet niet te strak

Niets is zo irritant als een onderbroek die van je heupen valt en vééél te los zit. Maar als je geen fan bent van commando, is los ondergoed de oplossing. Te strak ondergoed zorgt (zeker onder een aansluitende broek) ervoor dat het vocht niet wordt afgevoerd en dat je vagina niet kan ademen. Waarschijnlijk heb je nu wel door dat dat heel belangrijk is!

#7. Blijf weg van satijn

Satijnen slipjes zijn mooi, heel mooi. Ze zien er elegant en sexy uit, maar helaas zijn ze niet goed voor je vajayjay. Satijn is namelijk een van de minst absorberende stoffen. Als je bijvoorbeeld last hebt van afscheiding, zal je satijnen ondergoed dat helemaal niet absorberen. Sommige lingeriemerken lossen dat op met een katoenen stukje stof ter hoogte van je vagina, maar dat is eigenlijk niet genoeg. Het buitenste laagje van het slipje blijft van satijn, waardoor ook het katoen minder absorbeert en ademt.

#7. Katoenen ondergoed is het beste voor je

Katoen is de meest ademende en absorberende stof voor ondergoed en dus de beste keuze als je wil voorkomen dat bacteriën groeien. Wij weten ook wel dat katoen nu niet bepaald sexy klinkt, maar voor lange dagen is dit echt wel de beste oplossing. Voor een bijzondere gelegenheid kun je natuurlijk wel een uitzondering maken ;).

Lees ook: 6 dingen die meisjes beter kunnen dan jongens

Beeld: Pexels

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer