Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

Dé oplossingen voor de meest voorkomende huidproblemen

FC Girls, 22 oktober 2017

Dé oplossingen voor de meest voorkomende huidproblemen

huid

Niet iedereen is gezegend met een egaal en zuiver huidje, maar dat betekent zeker niet dat het impossible is! Dus niet getreurd: wij hebben de oplossingen voor de meest voorkomende huidproblemen voor je op een rijtje gezet, zodat een peachy skin weer binnen handbereik komt!

Probleem #1: acne

De kans is groot dat je in je tienertijd te maken zult krijgen met acne. Dat is helemaal niks om je voor te schamen, want we hebben er bijna allemaal last van. Maar hoe behandel je acne nou? Je denkt nu misschien dat je je huid het beste elke dag grondig kunt reinigen met verschillende crèmes en scrubs, maar doe dit vooral niet!

Wees lief voor je huid en gebruik milde lotions of tonics die je huid reinigen zonder het verder te irriteren. Ook helpt het om elke nacht op een schoon kussensloop te slapen. Zo kunnen alle bacteriën die ’s nachts van je gezicht komen zich niet opnieuw over je huid verspreiden. Is iedere dag een schoon kussensloop too much? Draai dan je kussen na één nacht om of leg een handdoek op je hoofdkussen.

Probleem #2: littekens

Iets wat net zo irritant is als acne, zijn de littekens die je eraan overhoudt. In het beste geval worden de littekens in de loop van de tijd minder en in het ergste geval blijven ze voor altijd aanwezig. Annoying! Hoewel je littekens niet compleet kunt laten verdwijnen, kun je wel een aantal dingen doen om ze te vervagen én te voorkomen!

Aloë vera is the best als het om littekens gaat die je nog niet zo lang hebt. Het werkt verkoelend, gaat de zwelling tegen en verminderd roodheid. Ook citroensap en doodgewone olijfolie doen wonderen! Citroensap helpt bij het vervagen van verkleuringen en olijfolie verwijderd dode huidcellen en verlicht verzacht de littekens. Breng het voor het slapen gaan aan op je littekens en ze zullen sneller vervagen. Yes!

Probleem #3: jeuk jeuk jeuk!

Eczeem zorgt ervoor dat je huid rood en jeukerig wordt and no matter how hard you try, het wil maar niet weggaan! Gelukkig zijn er wel manieren om de jeuk te verzachten en roodheid dus te voorkomen.

Het belangrijkste is om je huid iedere dag goed in te smeren met een hydraterende crème. Een droge huid jeukt namelijk sneller en door goed te blijven smeren, voorkom je dat je huid droog wordt! Heb je nog steeds jeuk? Probeer dan niet te hard te krabben. Het beste is om licht op je huid te drukken in plaats van de krabben, dit verlicht niet alleen de jeuk maar voorkomt ook die vervelende roodheid!

Wist je dat je deze zes dingen beter op de mannenafdeling kunt kopen?

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer