Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Magazine

''De helft van mijn Instagramfoto's is fake''

FC Girls, 05 mei 2018

''De helft van mijn Instagramfoto's is fake''

mijn geheim

Instagram, wie gebruikt het nou niet? alles draait om volgers, likes en de mooiste foto's. Miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van dit online platform. Maar is alles wel zoals het lijkt? Naomi (18) is influencer en post dagelijks foto's op haar account. Zij vertelt in dit artikel wat er schuilt achter haar perfecte Instagramfoto's.

''Omdat ik zo vaak complimenten kreeg over mijn kleding en mijn uiterlijk, besloot een Instagram-account te starten met foto’s van mijn outfits. Daar begon het allemaal mee. Binnen een paar maanden had ik al dertienduizend volgers. Die denken allemaal dat ik een perfect leventje leid, maar wat ze niet weten, is dat meer dan de helft van mijn posts hartstikke nep is. Sterker nog: in het echt gaat het helemaal niet goed met me. Door de druk van Instagram ben ik alleen nog maar bezig met mijn uiterlijk. Als ik een foto plaats waarop ik niet meteen genoeg likes krijg, word ik zo onzeker dat ik ’m weer verwijder. Daarnaast sta ik elke dag uren voor mijn kast omdat ik niet twee keer hetzelfde wil dragen. Het is bijna obsessief, dat zegt mijn moeder ook, maar ik heb het gevoel dat ik er elk moment van de dag perfect uit moet zien.”

Alles voor imago
“Als je op mijn feed kijkt, lijkt het alsof ik een geweldig sociaal leven heb. Als je niet beter weet, denk je dat ik zeker twee keer per week uit eten ga. Maar eigenlijk maak ik gewoon meerdere foto’s in één restaurant. Ik poseer bijvoorbeeld voor de ingang, daarna aan tafel met het hoofgerecht en nog een keer met het toetje. Als ik mijn lippenstift verander en op de ene foto een jasje aan heb en op de ander niet, kan ik tijdens één etentje doen alsof het verschillende avonden zijn. I know: belachelijk!”

 Gratis spullen
“Naast de fancy restaurant-pics plaats ik ook veel outfitfoto’s op mijn profiel. En ik schaam me voor wat ik nu ga zeggen, maar veel kleding koop ik en breng ik terug nadat ik er een foto mee heb gemaakt. Ik vind dertienduizend volgers best veel, maar in de Insta-wereld is het bijna niets. Er zijn zo veel influencers met veel meer volgers en zij worden benaderd door merken en krijgen gratis kleding en producten. Dat was een jaar geleden ook mijn doel: gratis spullen krijgen. Inmiddels is dat wel voorbij, want ik voel me steeds ongemakkelijker over de fakeness van mijn profiel.”

Eenzaam
“Ik heb één goede vriendin met wie ik alles kan delen. De andere meiden met wie ik omga, zijn ook influencers en zie ik niet als echte vriendinnen. Ze hebben zo’n perfect beeld van mij en dat wil ik niet verpesten. Aan hen zou ik bijvoorbeeld nooit vertellen dat mijn ouders gaan scheiden en dat het thuis op dit moment helemaal niet leuk is. Ik ben achttien jaar en heb nog nooit een vriendje gehad, daar maak ik me ook best druk om.Mijn leventje lijkt dus perfect: vaak op stap, altijd mooie kleding, veel vriendinnen... Maar in real life voel ik me heel vaak alleen en ongelukkig. Ik ben nu op een punt beland dat ik twijfel of ik mijn Instagram-account moet verwijderen. Aan de ene kant ben ik bang dat ik de aandacht van mijn volgers ga missen; ergens geeft het me een fijn gevoel dat zij tegen me opkijken. Aan de andere kant kost het zo veel moeite om dit nepleven vol te houden, dat ik denk dat ik gelukkiger ben zonder.”

Naomi vertelde haar grote geheim over haar instagramleven. Elke maand verklapt een lezeres haar diepste geheimen. Wil je ook een brandend verhaal kwijt? mail het naar redactie@fashionchickgirls.nl en we plaatsen je verhaal anoniem.

Lees ook: Say what?! Roddelen is blijkbaar gezond

Beeld: Shutterstock

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer