Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Chat met New York designer Carolina Ocejo

FC Girls, 23 juni 2017

Chat met New York designer Carolina Ocejo

Ze studeerde aan een fashion uni in New York en werkt daar nu als ontwerpster: Carolina Ocejo is living the dream! Ze geeft ons een kijkje in haar leven!

Carolina O

Wie heeft er niet ooit van gedroomd: kleding ontwerpen en in New York wonen? Carolina Ocejo heeft van deze droom werkelijkheid gemaakt en she’s on fire! Nadat ze aan de prestigieuze modeschool Fashion Institute of Technology in NYC heeft gestudeerd, werkt ze nu keihard aan haar carrière als ontwerpster in the city that never sleeps. Wij hebben haar het (waarschijnlijk zelfgemaakte) hemd van het lijf gevraagd over haar leven in NYC, de mode-industrie én Gossip Girl. Check het hier!

Studeren aan een bekende modeschool in New York klinkt als een droom. Hoe was het?

OMG het was een gekkenhuis! Just kidding. Het was zeker de meest intense en veeleisende periode uit mijn leven, maar ik genoot er met volle teugen van. We hadden experts uit de modewereld als docenten, iedereen was supergemotiveerd en we kregen masterclasses van bekende designers. Het was amazing!

Ontwerper zijn is zo’n echte meisjesdroom, wist jij als kind al dat je de mode-industrie in wilde en/of ontwerper wilde worden?

Absolutely! Ik heb knutselen en dingen maken altijd leuk gevonden. Toen mijn liefde voor mode begon te groeien heb ik zelfs met een paar vriendinnen een fantasie-modelabel opgericht! We zaten dan de hele middag kleding te ontwerpen. Dat was zo leuk!

Heb je een fun fashion moment meegemaakt in NYC?

Fashion ís fun, dus gekke dingen gebeuren all the time! Toen ik voor Alice & Olivia werkte moest ik een keer ergens in de stad kleren afleveren. De spullen zaten in een papieren zak. Toen ik buiten kwam begon het, je raadt het al, keihard te regenen! Binnen no-time was de tas doorweekt en scheurde die helemaal door. Stond ik daar op de stoep omringd door alle spullen die ik netjes moest afleveren.. Zo erg! Nu kan ik er om lachen, maar toen was het alles behalve grappig. Ik voelde me echt Anne Hathaway in The Devil Wears Prada die met veel te veel spullen door de stad moest rennen.

Van alles wat je tot nu toe hebt gedaan, wat was het coolst?

Lastig! Ik leer overal veel dus vind alles ontzettend gaaf. Ik heb voor merken als Tibi, Club Monaco, Alice & Olivia en Tahari gewerkt. Dingen gaan bij elk bedrijf anders, dat is interessant om te zien. Ik werk nu voor Kim Haller, een knitwear consultant bedrijf. Laatst werkten we aan een project met Carolina Herrera en heb ik the designer herself ontmoet. Toen was ik wel even starstruck!

Carolina Ocejo

Wij hebben door films en boeken toch een bepaald idee van modemensen… Hoe zijn mensen in de fashion industry in het echt?

Dat hangt heel erg af van waar je precies bent. Ik ben weleens op plekken geweest waar het echt voelde alsof ik over de set van ‘The Devil Wears Prada’ liep, no joke! Mensen liepen de hele dag rond op torenhoge hakken en gaven elkaar vuile blikken. Scary! Maar op andere plekken liepen mensen rond met lach op hun gezicht in casual sneakers en ripped jeans. Een wereld van verschil dus!

Kun je het moment omschrijven dat je voor het eerst in New York was?

Ik was zó verdwaald haha! Die eerste week op de universiteit was fantastisch én doodeng. Ik kende niemand, probeerde er alleen achter te komen hoe het metrosysteem werkte (tricky!), werd meteen uitgefoeterd door een professor en verdwaalde zelfs ín de universiteit. Ik heb zó vaak gedacht: my gosh, ik weet niet of ik dit wel kan. Maar nu, vijf jaar later, heb ik een amazing baan en kijk ik terug op een fantastische tijd vol coole ervaringen en leuke vrienden.

Wat was het meest Gossip Girl-achtige moment dat je hebt meegemaakt?

Oh my, voordat ik naar NYC verhuisde was ik obsessed met Gossip Girl! Dit is een gênant verhaal en ik hóóp dat mijn vriendje het niet leest… Toen ik hem vijf jaar geleden ontmoette vond ik hem superknap én vond ik het heel cool dat hij in een appartement in Brooklyn mét een brick wall woonde. Ik weet nog dat ik tegen een vriendin zei: ‘Ik date een real-life Dan Humphrey!’ Zij was jaloers!

Carolina Ocejo

Loop je weleens een celeb tegen het lijf?

Ja, zo vaak! Maar weet je wat grappig is? Het doet niemand iets, iedereen blijft gewoon z’n ding doen. De beroemdheden zijn hier part of everyday life. Je zult niet snel een groepje gillende meiden zien omdat er een bekend iemand over straat loopt. De coolste persoon die ik heb gespot? Johnny Depp! Hij heeft swag!

Waarom is NYC zo’n fantastische modestad?

Veel mensen noemen dit de modehoofdstad van de wereld. Grote fashion labels zijn hier geboren en groeien nog steeds. Ik denk dat dat komt omdat er hier zo veel verschillende types en culturen naast elkaar leven. Dat zorgt voor een creatieve vibe waar veel merken op kunnen teren.

Heb je nog advies voor girls die naar een modeschool in NYC zouden willen?

Je moet het héél graag willen en héél gepassioneerd zijn over mode. Het is namelijk geen glamorous wereldje, maar een hele competitieve industrie! Dus moet je keihard werken. Er zaten genoeg mensen in mijn klas die halverwege zijn gestopt omdat ze er toch achter kwamen dat het niet echt hun ding was. Maar nogmaals, als je het écht wilt, moet je er vol voor gaan!

Welke eigenschappen moeten jouw ontwerpen hebben?

Ik vind het in ieder geval belangrijk dat het uniek is, vooral omdat er zo veel concurrentie is. Ik maak het speciaal door met stof en texturen te spelen. De stof moet trouwens helemaal duurzaam en ethisch zijn! Ik vind het belangrijk om bewust met de planeet om te gaan.

Hoe zou je jouw stijl als een designer omschrijven?

Mijn stijl is minimal en fashion forward en ik houd ervan om ongebruikelijke vormen te gebruiken. Ik werk veel met knitwear. Het fijne daaraan is dat de mogelijkheden oneindig zijn. Je creëert namelijk nieuwe stof uit een enkele draad. Het is net magie!

New York: van ‘the concrete jungle where dreams are made of’ tot ‘if you can make it there, you can make it anywhere’, als je dromen hebt, is dit the place to be. Wat is jouw droom voor de toekomst?

Ooit wil ik mijn eigen label hebben, dat lijkt me geweldig! Maar eerst wil ik nog veel leren van anderen.

Shop de stijl van Carolina!

FLARED LIGHT GREY PANTSComegetfashion Comegetfashion
€ 34,95
Noisy may Gedetailleerde Gebreide truiNoisy May OTTO
€ 34,95
Trui met staande kraagRick Cardona PulloverOTTO
€ 49,95 € 29,95
Sweater met knoopSissy-Boy Sissy-Boy
€ 59,99 € 24,00
Banana Republic Alijn rok golden grainBanana Republic Zalando
€ 99,95 € 69,95
TOPSHOP Ribgebreide midi-jurk met zijsplitTopshop de Bijenkorf
€ 40,00 € 20,00

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer