Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Magazine

Britt: "Ik weet nu: je kunt niet iedereen tevreden stellen"

FC Girls, 08 april 2018

Britt: "Ik weet nu: je kunt niet iedereen tevreden stellen"

fsf

Een plekje in de cast van Goede Tijden, Slechte Tijden, musicalrollen, presenteerklussen én haar eigen YouTube-kanaal: Britt Scholte (21) is on a roll! En ze is pas net begonnen...

Waar denk jij aan bij het woord girlboss?

“Aan girlpower. Chantal Janzen vind ik een echte girlboss; hoe ze werkt, hoe ze doet en wat ze bereikt heeft.”

Jij doet het anders zelf ook niet slecht. Hoe voelt dat?

“Ik ben heel trots op mezelf! Ik vind het zo speciaal wat er allemaal op mijn pad is gekomen: hoofdrollen in films, musicals, presenteerklussen... Maar ik streef altijd naar een nieuw doel. Ik wil zo ver mogelijk komen, dus dit is niet mijn eindstation. Het zou tof zijn als ik nog meer programma’s mag presenteren en meer mooie filmrollen krijg.”

Hoe combineer je alles?

“Plannen, plannen, plannen! Op de middelbare school vond ik dat echt niet chill, maar nu móét ik wel, anders raak ik het overzicht kwijt. Op dit moment speel ik in GTST en in de musical Shock. Ik werk veel samen met Warchild en ik heb mijn eigen YouTube-kanaal. Elke dag is anders en soms maak ik dagen van zeven uur ’s ochtends tot half een ’s nachts. Dat is best intens. En als ik niet op de set of op het podium sta, ben ik bezig met het leren van teksten. Het zijn soms heel lange dagen en ik vraag veel van mezelf, maar omdat ik het met zo veel plezier doe, is het goed vol te houden.”

 Waar ben je het trotst op?

“Het is lastig om te kiezen, maar dan ga ik toch voor de rol van Kimberly in GTST. In die soap spelen was altijd mijn meisjesdroom. Toen ik heel klein was, zei ik al: ‘Daar wil ik werken.’ En nu is het me nog gelukt ook!”

Zijn er nadelen aan beroemd zijn?

“Natuurlijk. Ik weet inmiddels dat wat ik ook doe, er altijd wel iemand is die vindt dat het niet goed is. Je kunt niet iedereen tevreden stellen. Ik krijg weleens negatieve reacties: dat mensen me sletterig vinden, of zo. Maar dan denk ik: je kent me niet. Dus daar maak ik me niet druk om.”

Je mocht voor een studie naar New York, maar hebt het afgeslagen. Waarom?

“Ik kreeg inderdaad de kans om te studeren aan het New York Conservatory of Dramatic Arts, maar dat heb ik afgehouden. Naast mijn schooldagen had ik toen in de avonden, weekenden en alle vakanties opnames voor de serie Brugklas. Toen ik eindelijk, na drie jaar, even niet hoefde te werken, stond ik voor een keuze: naar New York om toch bezig te zijn met werk óf met vriendinnen op vakantie naar Spanje. Ik heb toen heel bewust voor het laatste gekozen. Eindelijk kon ik gewoon weer even ‘jong’ zijn.”

Wat wil je nog bereiken?

“Ik wil graag in een oorlogsfilm spelen. Ik vind geschiedenis en alles over de Tweede Wereldoorlog zo interessant. Wij zijn een generatie die dit – gelukkig – niet heeft meegemaakt, waardoor we het nooit echt kunnen begrijpen of ervaren. Ik vind het belangrijk dat de verhalen van mensen die het wél hebben meegemaakt, worden doorverteld. Door een rol in zo’n film geef je mensen een kijkje in die tijd.”

Wat is jouw ultieme girlboss tool?

“In mijn portomonee zitten een aantal sieraden van mensen die me dierbaar zijn. Die heb ik altijd bij me. Het zorgt ervoor dat ik me veilig voel en altijd onthoud wat echt belangrijk is in het leven: de mensen om me heen.”

Dit artikel was te lezen in de Fashionchick Girls van maart 2018.

Lees ook: Thomas Cox acteert in nieuwe serie

Fotografie: Feriet Tunc

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer