Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

Bewezen: van pizza word je productiever

FC Girls, 13 december 2017

Kun jij je ook geen leven zonder pizza voorstellen, maar weet je stiekem ook wel dat het een huge calorieënbom is? We feel you. Maar nu is er goed nieuws, want van pizza schijn je dus productiever te worden. Jep, productiever! En nee, het is geen grap. Het blijkt uit een echt onderzoek!

Het onderzoek, dat in Israël is uitgevoerd, gebruikte werknemers van een fabriek die computerchips maakt als proefpersonen. De werknemers werden verdeeld in vier groepen, waarvan de eerste drie groepen allemaal in het begin van de week de belofte op een beloning kregen. Nice! De eerste groep kreeg complimenten van hun baas via sms, de tweede groep kreeg een salarisverhoging van €25,50 en de derde groep kreeg een stuk pizza. En de laatste groep? Dat was de controlegroep die het zonder beloning moest doen. Bummer!

En je raadt al wat het resultaat van het onderzoek was. De groep werknemers die een stuk pizza als beloning kregen, waren 6,7% productiever dan de werknemers uit de controlegroep! Hoewel de werknemers met een salarisverhoging ook harder gingen werken, kakten ze in de loop van de week in en werden ze minder productief. Oftewel: kom maar hier met die pizza! Wij lusten wel een stukje ;)

Lees ook: 5 leuke weetjes over katten
Beeld: Unsplash

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer