Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

Ben jij altijd moe? Dit kan de reden zijn

FC Girls, 25 maart 2018

Ben jij altijd moe? Dit kan de reden zijn

lay

Sommige mensen hebben altijd energie voor honderd. Het maakt niet uit hoe vroeg of hoe laat het is; ze zijn vrolijk, druk en opgewekt.  Hóe doen ze dat? Vraag jij je dan altijd af. Nou het antwoord op die vraag hebben wij niet voor je, maar we hebben wel een aantal oorzaken die verklaren waarom jij je altijd zo moe voelt.

#1. Poor it up!
Het lijkt of water drinken de oplossing is voor elk probleem. Maar het is echt waar. Water is een gratis wondermiddeltje van de natuur. Of nouja, gratis en uhm, wondermiddel… Geen wondermiddel, maar eerder een eerste levensbehoefte. Genoeg water drinken zorgt er dus voor dat je gezond en goed kan functioneren en dat je lichaam het energielevel op peil kan houden. Dus poor it up, girl! Drink minimaal zeven glazen per dag.

#2. You need more food
Yes, nu heb jij een excuus om je elke minuut van de dag vol te stoppen met van alles en nog wat! Nee, dat is helaas niet het geval. Het is  meer zo dat je te weinig goede vetten en eiwitten binnenkrijgt. Als vrouw moet je rond te 2000 calorieën per dag eten, maar het hangt ook af van je lichaamsbouw en je leefgewoonten. Ben je groot en sport je veel, dan mag het wat meer zijn. Ben je tenger en beweeg je niet zo veel, dan kan je lijf prima functioneren met minder. Máár let er wel op dat je goede dingen eet. Hou een dag een eetdagboekje bij zodat je kunt zien hoeveel calorieën jij per dag inneemt. Misschien is dit wel een verklaring voor jouw eeuwige moeheid.

#3. Je slaapt niet goed
En met niet goed, bedoelen we niet per se te kort. Nee het kan ook zijn dat je juist te lang, of gewoon te licht slaapt. Word jij elke ochtend na acht uur slapen moe wakker? Zet dan eens je wekker een half uur eerder. Misschien is dit een ritme dat beter bij je past. Een goede tip is sowieso om te wennen aan een ritme. Elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan is beter dan de ene dag tien uur slapen, dan weer zes en dan een keer zeven uur. Give that body some rest girl.

#4. We need blood!
Oké, let goed op want nu wordt het een beetje wetenschappelijk. In je rode bloedcellen zit een stofje dat hemoglobine heet. Hemoglobine heb je nodig om zuurstof, via je bloed, door je lichaam te vervoeren. Als je niet genoeg rode bloedcellen hebt, noem je dat bloedarmoede. En eigenlijk best wel logisch: Als je te weinig bloedcellen hebt die zuurstof door je lijf kunnen sturen, kun je last krijgen van moeheid en duizeligheid. In een kamer met weinig zuurstof merk je vaak ook snel dat je moe en sloom wordt. Want we need zuurstof! Hoe meer, hoe beter.

#5. Schildpad schildklier
Sommige mensen hebben een snelwerkende schildklier en bij anderen werkt deze langzaam. In dit laatste geval zorgt dat er voor dat je snel moe bent, het vaak koud hebt en snel aankomt in gewicht. Klinkt dit bekend? Vraag je huisarts om een onderzoek.

 #6 Zonne-energie
De zon geeft ons energie, maar helaas voor ons telt Nederland niet zo heel veel zonnige dagen. Door de zonnestralen maken we vitamine D aan, en dat geeft ons energie. In ons land komt vitamide D tekort vaak voor. Vooral bij kinderen en mensen met een donkere huidskleur. Gelukkig kun je dit makkelijk oplossen door vitamine D pillen te slikken.

Lees ook: 6 onredelijke dingen die je bij je boyfriend doet

Beeld: IMAXtree

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer